Kitija Laksa par rūgto pieredzi WNBA: Esmu tam tikusi pāri (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas izlases spēlētāja Kitija Laksa ir tikusi pāri negaidītajai atlaišanai no Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Sietlas "Storm" dienu pirms sezonas sākuma, sportiste ceturtdien pauda Latvijas žurnālistiem.

WNBA klubs Sietlas "Storm" maija vidū jeb jaunās sezonas priekšvakarā atteicās no Laksas un N'dī Džounsas, kā arī aizsardzes Heilijas Gorecki.

Divās pārbaudes spēlēs "Storm" sastāvā Laksa guva 13 un piecus punktus.

Līdz šim basketboliste publiski nebija komentējusi atskaitīšanu no "Storm" vienības, bet ceturtdien sarunā ar Latvijas žurnālistiem pirms Latvijas izlases treniņa atklāja dažas nianses.

"Tas stāsts tā vienkārši beidzās. Šovasar beidzās, bet skatīšos, kas ar to notiks nākotnē. Es pajautāju viņiem, pie kā man būtu jāstrādā, kas nebija pietiekoši labi. Diemžēl viņu sniegtā informācija nebija pietiekami argumentēta, tāpēc bija arī neliels sašutums. Esmu tam tikusi pāri, domāju par nākamo sezonu," sacīja Laksa.

Basketboliste nākamsezon spēlēs Itālijas A sērijas vienībā Skio "Familia", bet viņas līgumā esot punkts, ka līdz decembrim viņa var pievienoties kādam citam klubam. Laksa gan gatavojoties spēlēt Itālijā visu sezonu, bet dažādas līgumā iekļautās iespējas vienmēr var izrādīties ļoti noderīgas.

Laksu pagājušajā gadā WNBA draftā ar 11.numuru izraudzījās titulētā "Storm" komanda.

Laksa pagājušā gada augustā parakstīja jaunu līgumu ar "TTT Rīga" komandu, kuras sastāvā tikko aizvadītajā sezonā spēlēja "Douglas" Baltijas basketbola līgā, FIBA Eirolīgā un Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL).

Basketboliste šosezon sešās Eirolīgas spēles laukumā vidēji pavadīja 30,3 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 12,8 punktus un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas, kā arī reizi rezultatīvi piespēlēja. EWBL turnīrā viņa piecos mačos vidēji guva 15,4 punktus, izcīnīja 2,8 bumbas zem groziem un 1,2 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Tikmēr četros Baltijas līgas mačos viņai caurmērā izdevās izcelties ar 14,8 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm.

Turcijas čempionātā basketboliste, pārstāvot Kajseri "Bellona", laukumā devās astoņās spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 26 minūtes un 31 sekundi, to laikā caurmērā gūstot 12,9 punktus un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu