Miezis: Šī bija principiāla cīņa. Parādījām, ka esam labāka komanda

CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Miezis
Nauris Miezis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas 3x3 basketbola izlasei Tokijas olimpisko spēļu turnīra pirmā spēle bija principiāla, jo iepriekšējie zaudējumi mačos pret Polijas komandu deva papildus motivāciju, pēc uzvaras olimpiskajā debijā sarunā ar klātesošajiem Latvijas žurnālistiem sacīja Nauris Miezis.

Latvija ar rezultātu 21:14 pārspēja Poliju. Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar septiņiem punktiem bija Nauris Miezis, pa pieciem punktiem pievienoja Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš, bet Agnis Čavars atzīmējās ar četriem punktiem.

"Bija baigais adrenalīns, visas tās blakus lietas aizmirstas. Ir tikai jāmočī un jāpilda trenera plāns," sacīja Miezis, kurš satraukumu pirms olimpiskās debijas juta, taču nebija laika par to piedomāt.

Latvijas basketbolisti piekāpās Polijas komandai pirms diviem mēnešiem Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā, tādējādi apgrūtinot mūsējo ceļu līdz olimpiskajai ceļazīmei.

"Šī bija principiāla cīņa. Mums vajadzēja poļiem parādīt, ka tās iepriekšējās reizes veiksme bija viņu pusē. Mēs parādījām, ka esam pārliecināti par saviem spēkiem un ka esam labāka komanda," sacīja Miezis.

"Būtu melots, ja teiktu, ka nebija mandrāža. Džeki ir gados pieredzējuši, tomēr šīs mums ir pirmās olimpiskās spēles," teica Miezis.

Spēles sākums pēc Tokijas laika bija plkst. 11.35. Iepriekšējā vakarā bija olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija, kas noslēdzās neilgi pirms pusnakts.

Miezis olimpisko spēļu parādē ieguva emocionālu lādiņu. 

"Es jutos kā mazs bērns saldumu veikalā. Lai arī kādi bija ierobežojumi, es atklāšanas parādē jutos ļoti laimīgs. Bija emocionāls sprādziens."

Komandas pieredzējušākais spēlētājs Krūmiņš atzina, ka viņam bijis satraukums, tāpēc spēles sākumā pārcentās un nopelnīja piezīmes. 

"Pirmā Olimpiāde, atklāšanas spēle - protams, ka bija satraukums. Bija grūti gūt pirmos punktus. Pamazām iegājām spēles ritmā un sakām gūt punktus."

Spēles sākumā vadībā bija Polija, taču tad Latvija veica izrāvienu, pārņēma vadību un nosargāja pārsvaru.

"Rezultātu neredzējām. Cīnījāmies par katru bumbu. Pildījām trenera uzdoto plānu, domāju viss sanāca. Ejam uz priekšu, gatavojamies nākamajai spēlei," skaidroja Krūmiņš. 

"Jā, biju nikns par pirmajām divām piezīmēm. Visi pretinieki izmanto to, ka es komandā esmu šavkākais aizsardzībā. Es no tā nekautrējos, kā ir tā ir. Gribas pierādīt, ka nemaz neesmu tik slikts. Laikam biju pārāk uzvilcies."

Komandas treneris Raimonds Feldmanis norādīja, ka bija uzdevums izmantot savus trumpjus.

"Bija jāizmanto mūsu stiprākais ierocis - pāreja uzbrukumā no spēles aizsardzībā. Spēlējām nedaudz savādāk aizsardzībā pie "pick and roll" sadarbībām, poļi varbūt to negaidīja," sacīja treneris.

"Puiši septiņas minūtes spēlēja labi. Baudīju viņu spēli. Neapmierināja sākums un beigas. Emocionāli šķiet, ka poļi neguva daudz punktu pēc sadarbībām. Skatīsimies vēl video un analizēsim. Kādas trīs vai četras reizes neitralizējām viņus," vērtēja Feldmanis.

Sestdien plkst. 12.40 pēc Latvijas laika mūsu puiši spēkosies ar Beļģiju. Kā intervijā TVNET norādīja treneris Feldmanis, viņaprāt, beļģi šajā turnīrā varētu sarūpēt pārsteigumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu