"Sabres" NHL draftā ar pirmo numuru izraugās Rīgā par čempionu kļuvušo aizsargu Paueru

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2021.gada jauno spēlētāju draftā ar pirmo numuru izraudzījās kanādiešu aizsargu Ouenu Paueru.

18 gadus vecais Pauers tika vērtēts visaugstāk par visiem drafta kandidātiem un jau iepriekš bija prognozes, ka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā "Sabres" izvēlēsies tieši šo hokejistu.

Pauers iepriekšējo sezonu pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Mičiganas Universitātes vienību. Viņš 26 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles.

Vasaras sākumā viņš Kanādas izlases sastāvā Rīgā kļuva par pasaules čempionu pieaugušo meistarsacīkstēs. Paueram desmit spēlēs bija trīs rezultatīvas piespēles.

Ar otro numuru NHL jaunpienācēja Sietlas "Kraken" izraudzījās Pauera koledžas biedru amerikānieti Metjū Benīrsu, kurš arī šovasar spēlēja Rīgā notikušajā pasaules čempionātā. Nākamā izvēle bija Anaheimas "Ducks" komandai un tā draftēja kanādiešu uzbrucēju Meisonu Maktevišu, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Šveices pēc spēka otrās līgas komandu "Olten".

Tālāk, ar ceturto numuru Ņūdžersijas "Devils" izvēlējās aizsargu Lūku Hjūzu. Lūks, Kvins un Džeks kļuvuši par pirmajiem trim brāļiem, kuri izvēlēti NHL drafta pirmajā kārtā. Visi trīs bijuši ar gana augstu izvēles numuru - Kvinam 2018.gadā bija septītais, bet Džekam gadu vēlāk bija pirmais.

Vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" pirmajā kārtā bija trīs izvēles un augstākā no tām - piektā - tika izmantota kanādiešu aizsarga Kenta Džonsona iegūšanai. Uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar septīto numuru izvēlējās zviedru uzbrucēju Viljamu Eklundu. Savukārt uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savu pirmās kārtas izvēli bija aizmainījusi vienā no maiņas darījumiem.

Pirmajā kārtā tika izvēlēts 31 hokejists - 18 kanādieši, pa sešiem amerikāņiem un zviedriem, kā arī viens krievs.

Nākamās sešas NHL drafta kārtas notiks sestdien.

Pērn piektajā kārtā ar kopējo 149.numuru Pitsburgas "Penguins" izvēlējās uzbrucēju Raivi Ansonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu