Čavars: Vienu spēli jāzaudē, lai beigās izcīnītu olimpisko čempionu titulu

CopyDraugiem X Whatsapp

Nav vērts pārdzīvot zaudējumu olimpisko spēļu turnīra otrajā mačā Beļģijas izlasei, sarunā ar Latvijas žurnālistiem Tokijā sacīja 3x3 basketbola valstsvienības spēlētājs Agnis Čavars.

Latvijas basketbolisti piekāpās beļģiem ar rezultātu 20:21. Mūsējo komandā Kārlis Lasmanis guva 11 punktus, Nauris Miezis iemeta astoņus, vienu pievienoja Edgars Krūmiņš, bet Agnis Čavars palika tukšā.

Beļģijas izlasē Tibo Fervors izcēlās ar 11 punktiem, trāpot četrus no deviņiem tālmetieniem. Kaut arī Latvijas komanda labi zināja, ka Fervors var trāpīt no tālās distances, pretinieku apturēt tomēr neizdevās.

"Zinājām, ka šis džeks var trāpīt, taču viņi forši izspēlēja līdz metienam. Mēs nedaudz pazaudējām spēles plānu, ko treneris sākumā bija uzzīmējis. Tas pāris reizes iegrieza, tur jau daudz nevajag. Spēle bija līdzīga, visu izšķīra viens metiens."

Pēc zaudējuma Latvijas izlase ar Miezi priekšgalā devās apstrīdēt tiesnešu pieņemto lēmumu neilgi pirms spēles beigām.

"Mums šķita, ka pretinieks uzkāpa uz gala līnijas. Epizode vēl nebija beigusies, mēs varējām paprasīt skatīt video atkārtojumu, bet nezinu, kāpēc viņi neskatījās. Beigās, kur ielaidām pēdējos punktus, neveiksmīgi nospēlēju aizsardzībā," atzina Čavars.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis iepriekš intervijā TVNET atzīmēja, ka Beļģijas komanda ar savu sniegumu šajā turnīrā varētu pārsteigt.

"Šī ir laba komanda. Beļģi ir mums neparocīgs pretinieks. Mums vienmēr ir problēmas ar smagām komandām. Šoreiz viens džeks nenormāli izšāva. Spēli izšķīra veiksmes faktors," atzīmēja Čavars.

"Viņi veiksmīgi iesāka šo sezonu, uzvarēja vairākus "Challenger" turnīrus. Ja sanāks ar viņiem tikties "play-off", protams, būs savādāks skautings, savādāks fokuss. Mēs ar viņiem nekad nebijām spēlējuši."

Čavars centās saglabāt vēsu prātu un pozitīvu attieksmi, jo turnīrs ir tikai sākuma stadijā un vēl ir priekšā. 

"Nav ko baigi pārdzīvot. Vienu spēli jāzaudē, lai beigās izcīnītu čempionu titulu. Guvām 20 punktus, kas ir pozitīvi, ja būs rezultātu starpības rēķināšanas. Nav ko nokārt galvas, ir jāiet uz priekšu," teica basketbolists.

Arī svētdien Latvijas izlasei ir paredzētas divas spēles. Plkst. 9.00 pēc Latvijas laika jātiekas ar Ķīnu, bet plkst. 16.25 jāstājas pretī mājiniecei Japānai.

Ķīna sestdien ar 13:22 piekāpās Serbijai un ar 13:21 Krievijas Olimpisko atlētu komandai.

Japāna ar 19:20 piekapās Polijai, bet sestdien vēlāk paredzēta vēl tikšanās ar Beļģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu