Sevastova: Ir daudz iemeslu, kāpēc zaudēju (80)

CopyDraugiem X Whatsapp

Ir daudz iemeslu, kāpēc spēle neizdevās, pēc zaudējuma Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīra pirmajā kārtā sarunā ar klātesošajiem Latvijas žurnālistiem sacīja Anastasija Sevastova.

Sevastova ar rezultātu 6-2, 4-6, 2-6 zaudēja spēlē pret francūzieti Fionu Ferro. Latvijas tenisiste otrajā setā bija 3-0 vadībā, taču tad sākās kritums viņas sniegumā.

"Sāku darīt pārāk daudz stulbu lietu. Zaudēju to breiku, bet vajadzēja vienkārši spēlēt tālāk, nevis pazaudēt koncentrēšanos un pazaudēt savu spēli," sacīja Sevastova.

"Diemžēl dažreiz man gadās, ka pazaudēju savu spēli. Tā ir mana vājā puse. Tomēr šogad šī ir pirmā šāda spēle, kurā es tā visu pazaudēju."

Sevastova pauda, ka spēles sākums viņai izdevās labs, spītējot vairāk nekā +30 grādu karstumam.

"Domāju, ka spēli sāku labi. Es varbūt nespēlēju perfektu tenisu. Es spēlēju solīdi. Ar to bija pietiekami, lai būtu 6-2, 3-0 pārsvars," teica tenisiste. 

"Vajadzēja vienkārši spēlēt tālāk, nevis sākt kaut ko runāt un pazaudēt savu servi, sitienu no kreisās, sākt sliktāk kustēties. Bija daudz iemeslu, kāpēc zaudēju. Pretiniece to redzēja un izmantoja. Viņa sāka spēlēt labāk, viņa atrada savu spēli. Viņa vairs nepieļāva tās kļūdas, kādas bija pirmajā setā." 

Pēc otrā seta bija aptuveni 10 minūšu pārtraukums lielā karstuma dēļ.

"Domāju, ka karstuma pauze man palīdzēs, ka izdosies nomierināties un turpinājumā būs labāk. Tomēr tas nepalīdzēja. Viņa turpināja spēlēt labi, bet mans līmenis bija slikts," norādīja Sevastova.

Spēles sākumā karstums Sevastovai netraucējis. Viņa gan uzsvēra, ka zaudēja sliktas spēles dēļ, nevis apgrūtinošo apstākļu dēļ.

"No sākuma jutos labi. Nebija nekādu problēmu. Jā, lielais karstums nav patīkams. Jo ilgāka spēle, jo grūtāk spēlēt. Es nezaudēju sliktas fiziskās sagatavotības dēļ, es zaudēju, jo es spēlēju slikti."

Sevastovai vienspēļu turnīrs ir beidzies, bet viņai vēl paredzēta dalība dubultspēlēs kopā ar Aļonu Ostapenko.

Komentāri (80)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu