Ostapenko: Olimpiādē gribas labi nospēlēt, tamdēļ pārāk daudz nervozēju (4)

CopyDraugiem X Whatsapp

Olimpiskās spēles notiek reti un tajās gribas izcīnīt medaļu, tāpēc ir liels spiediens un nervozitāte, pēc zaudējuma Tokijas Olimpiādes vienspēļu turnīrā sarunā ar klātesošajiem Latvijas žurnālistiem sacīja tenisiste Aļona Ostapenko.

Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 4-6, 7-6 (7:2), 4-6 piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) sportistei Jeļenai Vesņinai.

"Nenospēlēju savā līmenī, bet pretiniece šodien spēlēja labi. Daudz kļūdījos un steidzos. Trešajā setā zaudēju dažas izšķirošas bumbas. Žēl, ka tik ātri zaudēju olimpiskajā vienspēļu turnīrā. Olimpiāde notiek reti, tāpēc ļoti gribējās labi nospēlēt. Tamdēļ nervozēju un netika sasniegts vēlamais rezultāts," teica Ostapenko.

Vesņina no 2018. gada rudens līdz 2020. gada pašām beigām ieturēja pauzi tenisistes karjerā saistībā ar ģimenes pieaugumu. Vien šosezon viņa atgriezās tenisā. Vesņina pirms trim gadiem bija WTA ranga līdere dubultspēlēs, bet vienspēlēs viņas karjeras rekords ir 13. pozīcija.

"Zināju, ka nebūs viegla cīņa. Viņai nebija ko zaudēt. Viņa ilgi nespēlēja - izlaida pāris gadus. Ir vieglāk spēlēt, kad tev nav ko zaudēt. Visgrūtākais šodien bija tas, ka viņa abas serves servēja kā pirmās. Īsti nebija iespēju viņu nobreikot."

Olimpiskajā tenisa centrā izsludināts sarkanais brīdinājums. Gaisa temperatūra pārsniedz +30 grādu atzīmi. Tenisa laukumā ir vēl karstāks.

"Karstums mazliet traucēja. Tomēr mēs gandrīz visu laiku spēlējam karstumā un esam pieradušas," norādīja Ostapenko.

Svētdien vēlāk Ostapenko vēl startēs arī dubultspēļu turnīrā pārī ar Anastasiju Sevastova, kura arī vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā.

"Mēs kopā trenējāmies, taču nebija laika patrenēt tieši dubultspēli. Mums ir palikusi vēl viena iespēja, jo abas jau esam zaudējušas vienspēlēs. Vienmēr gribas Olimpiādē pārstāvēt savu valsti - tas ir liels gods."

Latvijas tenisiste mača gaitā vairākkārtīgi lamājās, kā arī dusmojās uz tiesnešiem. Sportiste atzīst, ka vajadzēja nomierināties un neļaut emocijām vaļu.

"Fiziski it kā jutos labi, vienīgi pārāk daudz nervozēju. Ja būtu mazliet mierīgāka, varbūt nospēlētu labāk. Domāju, ka pārāk ļoti gribēju uzvarēt, jo kā jau teicu - Olimpiāde ir vienreiz četros gados. Tas nav ikdienišķs turnīrs," uzsvēra tenisiste. 

"Vienmēr gribas labi nospēlēt, izcīnīt kādu medaļu. Protams, līdz medaļai ir vēl tālu, bet tāpat gribas labi nospēlēt. Tamdēļ ir liels spiediens." 

Vesņina pēc mača atzina, ka karstuma pauze pēc otrā seta viņai nāca par labu. Ostapenko tieši bija sajutusi spēles garšu, otro setu noslēdzot savā labā.

"Pēc mača domāju, ka varbūt nevajadzēja to pauzi. Tomēr mēs laukumā bijām jau divas stundas, vajadzēja mazliet atvēsināties vismaz kādas piecas līdz septiņas minūtes. Domāju, ka uz korta noteikti bija kādi +40 grādi."

Cietais jeb "hard" segums nav Ostapenko cieņā, turklāt tenisiste nupat noslēgusi zāliena sezonu.

"Laukums, ja godīgi, man nav parocīgs. "Hard" nav mans mīļākais segums. Šis ir pirmais turnīrs pēc zāles, tāpēc ir mazliet grūti. Ja vēl būtu pirms tam kāds turnīrs bijis, tad varbūt būtu vieglāk pierast. Pirmais turnīrs, turklāt Olimpiāde - bija grūti."

Ostapenko kopumā izbauda olimpisko atmosfēru par spīti bēdīgi slavenajām kartona gultām, turklāt Latvijas komandā valdot draudzīga atmosfēra.

"Olimpiskajā ciematā ir forši. Apstākļi varbūt nav no tiem labākajiem. Varbūt redzējāt "Instagram" un citviet, ka mums ir kartona gultas. Mums, tenisistiem, tas ir neierasti. Kopumā atmosfēra man ļoti patīk. Latvijas komandā gandrīz visi viens otru pazīst. Mēs esam kā vienota komanda. Visi viens otru atbalstām. Apstākļi un ēdināšana varbūt nav labākajā līmenī."

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu