FOTO ⟩ Olimpiskā vienspēļu turnīra pirmajā kārtā apstājas arī Ostapenko (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien nepārvarēja Tokijas olimpisko spēļu turnīra pirmo kārtu, līdz ar to viņai un Anastasijai Sevastovai atlikušas sacensības tikai dubultspēlēs.

Ostapenko pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 4-6, 7-6 (7:2), 4-6 cieta neveiksmi pret Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) sportisti Jeļenu Vesņinu.

Ostapenko rangā ieņem 30.vietu, bet Vesņina ir 305.pozīcijā.

Tenisistes maču iesāka ar labu spēli pie savas serves līdz piektajā geimā Ostapenko nobreikoja pretinieci. Seta galotnē gan divas zaudētas savas serves un uzvara 6-4 Krievijas tenisistei. Emocijas izlādēt nelīdzēja arī raketes mešana pret zemi.

Arī otrajā setā Ostapenko saskārās ar grūtībām pie savas serves, otrajā geimā punktu nosargājot vien pēc piecu breikbumbu atspēlēšanas. Cīnoties ar karstumu un emocijām, Ostapenko uzbruka ar spēcīgiem sitieniem, kas kompensēja viņas kļūdas. Otrajā setā geimos iztika bez breikiem, tādējādi uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Tajā Ostapenko trīsreiz atņēma pretiniecei servi un bija pārāk ar 7:2.

Trešā seta ievadā Ostapenko pēc dubultkļūdas zaudēja savu servi un izšķirīgo nogriezni uzsāka ar nonākšanu iedzinējos. Ar aktīvu spēli Latvijas tenisistei ceturtajā geimā izdevās revanšēties pretiniecei un panākt neizšķirtu 2-2. Turpinājumā pie rezultāta 4-3 Ostapenko nerealizēja breikbumbu, tādējādi netiekot pie tiesībās servēt par uzvaru mačā.

Tieši pretēji - Ostapenko nākamajā geimā zaudēja savu servi un šāda iespēja bija Vesņinai. OKR tenisiste panāca 40:0 un ieguva trīs mačbumbas. Pirmās divas no tām Ostapenko atspēlēja, bet ar trešo Latvijas tenisiste izsita autā, ciešot neveiksme pirmās kārtas spēlē.

WTA vienspēļu turnīros abu tenisistu ceļi krustojušies divas reizes un abās pārāka bijusi pretiniece, uzvarot 2016.gada Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā un 2018.gada Dubaijas WTA "Premier" otrajā kārtā.

34 gadus vecā Vesņina karjerā lielākos panākumus guvusi dubultspēlēs, izcīnot trīs "Grand Slam" titulus un arī Riodežaneiro olimpisko spēļu zeltu kopā ar Jekaterinu Makarovu. Pāru cīņās viņai kopā ir 18 WTA tituli. Pirms trīs gadiem viņa bija dubultspēļu ranga līdere.

Vienspēlēs viņa izcīnījusi trīs titulus, divus 2013.gadā un vienu 2017.gadā. Augstākā vieta rangā - 13.

Vesņina 2018.gada novembrī paziņoja, ka ir stāvoklī, un pēc kļūšanas par māti kortā atgriezās vien šogad. Vienspēlēs OKR tenisiste uzvarējusi divās no sešām spēlēm, kamēr Ostapenko bilance ir 22-13.

Jau ziņots, ka Sevastova pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 4-6, 2-6 cieta zaudējumu pret francūzieti Fionu Ferro.

Abas Latvijas tenisistes bija starp neizsētajām sportistēm un pirmajā kārtā pretī dabūjušas rangā zemākas pretinieces.

Vienspēļu turnīrā piedalās 64 tenisistes, titula izcīnīšanai nepieciešamas septiņas uzvaras.

Dubultspēļu turnīrā Ostapenko un Sevastovai būs spēkošanās ar austrālietēm Samantu Stosuru un Elenu Peresu. Arī šī spēle notiks svētdien.

Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro par čempioni kļuva neizsētā Puertoriko tenisiste Monika Pudža, kura patlaban neturpina profesionāles gaitas. Ostapenko savā debijā trīs setos atzina Stosuras pārākumu.

Piekto reizi olimpisko spēļu vēsturē sacensības notiks uz cietā seguma kortiem.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu