Sevastova atturēsies no dubultspēlēm; Ostapenko neapmierina tiesnešu darbs (6)

CopyDraugiem X Whatsapp

Anastasija Sevastova pēc neveiksmīgas dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs nenoteiktu laiku dubultspēļu mačos nepiedalīsies, savukārt Aļona Ostapenko pauda neapmierinātību par tiesnešu darbu, sarunā ar Japānā klātesošajiem žurnālistiem sacīja Latvijas tenisistes.

Sevastova pārī ar Aļonu Ostapenko svētdien piedzīvoja zaudējumu olimpiskajā tenisa dubultspēļu turnīrā. Latvijas duets ar rezultātu 6-4, 1-6, 10:5 piekāpās austrālietēm Samantai Stosurai un Elenai Peresai.

Latvijas tenisistēm olimpiskais turnīrs noslēdzies jau pirmajā dienā, jo Ostapenko un Sevastova zaudējumus cieta arī vienspēļu sacensībās.

"Protams, ir žēl, ka turnīrs tā sākās un tik ātri beidzās. Mēs piedalījāmies olimpiskajās spēlēs un mums bija iespējas šodien uzvarēt. Mazliet nepaveicās. Daži geimi otrajā setā netika labi nospēlēti, taču čempionu taibreikā varējām uzvarēt," neveiksmi skaidroja Sevastova.

Dubultspēli latvietes sāka labi, izcīnot uzvaru pirmajā setā. Laukumā nebija manāms tas, ka abas pa dienu ir aizvadījušas vienspēli, kas atņem spēkus. Meitenes bija vienisprātis, ka tā izskatījās tikai no malas.

"Ja mēs būtu vairāk atpūtušās, spēlētu nākamajā dienā, tās emocijas pazustu un mentāli būtu vieglāk spēlēt. Nospēlējām labi, bet, protams, varējām labāk. Žēl, ka viss tik ātri beidzās. Zaudē vienu spēli un dodies mājās," pauda Ostapenko.

Sevastovai no olimpiskās debijas visvairāk atmiņā paliks atklāšanas ceremonija un olimpiskais ciemats. "Žēl, ka ir tādi apstākļi Covid-19 dēļ. Ar pilnām skatītāju tribīnēm būtu pavisam citādāk. Paldies tiem, kuri klātienē atbalstīja, arī jūs," Latvijas žurnālistiem teica tenisiste. 

Sevastova mazāk, taču Ostapenko daudz iebilda tiesnešu lēmumiem gan vienspēlē, gan dubultspēlē.

"Vienspēlē nebija baigi daudz sliktu epizožu, tikai dažas. Tomēr pati vainīga, ka zaudēju. Dubultspēlē bija vairāk sliktu epizožu," pastāstīja Sevastova.

"Viena bumba bija atstājusi nospiedumu, mēs ar Nastju aizgājām apskatīties. Es to bumbu palaidu garām, jo šķita, ka tiesnesis nokliegs "auts". Tiesnesis neko nepateica. Tas bija pie 3-0 otrajā setā. Ja mēs to geimu uzvarētu, nevar zināt, kā spēle turpinātos. Varbūt mēs nobreikotu un pēc tam uzvarētu serves geimu. Diemžēl tiesneši mēdz kļūdīties. Pat viena vai divas tādas kļūdas var izšķirt spēles iznākumu," neapmierināta bija Ostapenko.

"Arī vienspēlē bija daži nepareizi lēmumi. Protams, es dažreiz padusmojos, taču kādas piecas reizes tiesneši kļūdījās. It īpaši par dažām bumbām, kuras bija tuvāk viņai. Es ļoti nobrīnījos, jo viņa it kā ir laba tiesnese, labi redz bumbu," turpināja Latvijas tenisiste.

Ilgāku laiku Sevastova un Ostapenko nebija aizvadījušas dubultspēli. Arī kopā patrenēties pirms olimpiskajām spēlēm iznāca pavisam nedaudz. 

"Neparādījām labāko spēli, taču arī ne to sliktāko. Kaut arī nebijām ilgi spēlējušas kopā, maču sākām solīdi. Te ir grūti spēlēt, to var redzēt - serve un kļūda vai serve un viners. Arī viņas nespēlēja baigi labi. Peresa vairāk spēlē dubultspēles, turklāt viņa ir kreile," vērtēja Sevastova.

"Viņām bija priekšrocība, ka šeit bumba augstu atlec. Ja bumba tik augstu neatlektu, mums būtu vieglāk spēlēt," piebilda Ostapenko.

"Viņa izšķirošos punktus nospēlēja kā laba dubultspēļu spēlētāja. Mazliet nepaveicās taibreikā, taču līdz 10 spēlējot viss var notikt," turpināja Anastasija.

"Taibreiks ir kā loterijas biļete. Ja ir varianti, labāk līdz tam nenonākt. Diemžēl ir tā, kā ir," piebalsoja Aļona.

Nav izslēgts, ka Latvijas tenisistes arī WTA tūrē uzspēlēs kopā dubultspēļu turnīros, taču tas nenotiks tuvākajā laikā, jo Sevastovai jāsaved kārtībā veselība.

"Es tagad nespēlēšu dubultspēles, jo man vajag saudzēt veselību. Dubultspēle šobrīd nav mana prioritāte. Varbūt kaut kad pirms "Billie Jean King Cup" turnīra," atklāja Sevastova.

"Pirms "Billie Jean King Cup" noteikti varam paspēlēt kopā dažus turnīrus," piekrita Ostapenko. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu