Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Virslīga "attīrās"

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Optibet Virslīgas arhīvs

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas "Optibet" futbola virslīgā notika tikai divas spēles. Viens no iemesliem - Eiropas kausi. Labs iemesls. Lai arvien ilgāk Latvijas klubi tajos uzturas. Samierināsimies ar šādu iemeslu. Otrs iemesls - "Noah Jūrmala" komandas noiešana no distances. Slikti? Slikti tāpēc, ka kļuvis par vienu komandu mazāk un ka atkal jāpārveido spēļu kalendārs, ka bez spēlēm sezonas vidū paliek virkne labu pašmāju futbolistu. Toties labi tas ir tāpēc, ka virslīga "attīrās" no komandas (vismazāk tas attiecas vai pat nemaz neattiecas uz pašiem futbolistiem), kas tikai grāva virslīgas tēlu.

Galvenais treneris jau bija devies prom dažas dienas iepriekš, prom bija arī vairāki spēlētāji, bet pieteikt citus komandai joprojām nebija ļauts un treniņos piedalījās vien daži futbolisti. Bija liela varbūtība, ka spēle ar BFC "Daugavpils" nenotiks, jo gluži vienkārši - nebūs, kam spēlēt. Tā arī notika. Kluba galvenais cilvēks Aleksandrs Jakubovskis atsauca komandas piedalīšanos virslīgas čempionātā. Ja tagad pašķirtu atpakaļ visu, ko šis cilvēks kopš pavasara ir sarunājis intervijās, ko viņš ir solījis, apgalvojis un pārmetis citiem, tad sanāktu pamatīgs juceklis. Likumsakarīgs juceklis.

Ko Jakubovskis teiks tagad?

Rakstiski viņš jau ir "izteicies" - sak, varat būt priecīgi, mēs izstājamies... Starp rindām lasāms – jūs taču to panācāt, tagad varat priecāties. Vai šim cilvēkam ir kaut kripatiņa sirdsapziņas un godaprāta? Šaubos. Futbola aprindās runāja, ka dažiem spēlētājiem un vispirms jau leģionāriem esot samaksāts "uz priekšu" un tāpēc jau viņi vēl arī spēlēja. Cik tas atbilst patiesībai - ne man par to pārliecināties un pierādīt, taču nemaz nebūšu izbrīnīts, ja tā izrādīsies patiesība. Šo sezonu pabeigs septiņas komandas. Kāda tagad būs komandu apmaiņa starp virslīgu un 1. līgu jeb Nākotnes līgu?

Pieļauju, ka būs tikai vienā virzienā - proti, virslīgas komandu skaita palielināšanas virzienā un tas būtu tikai pareizi.

Futbola federācijas pašai atliek tikai sakārtot prasības pret komandām, kuras grib spēlēt virslīgā, - lai tajā spēlē tie, kuri patiešām tiecas to darīt, kuri veido kluba infrastruktūru, kuriem varbūt vēl kaut kā nedaudz pietrūkst, bet kuru darbība liecina par attīstību.

Divi no trim līderiem - RFS un "Riga FC" - guva grūtas un minimālas uzvaras, kas kardināli neko nemainīja līderu trio izredzēs uz čempionu titulu (kaut vai tāpēc, ka "Valmiera FK" nespēlēja). RFS tikai pēc noraidījuma Jūrmalas "Spartaka" rindās un tikai spēles kompensācijas laikā izrāva uzvaru Slokā - 2:1 (pirms tam, spēlēdami mazākumā, vārtus varēja gūt arī spartakieši), savukārt čempioni atkal mocījās ar FK "Metta" un izmocīja uzvaru ar 1:0, turklāt pretinieki paši nejauši ieraidīja bumbu savos vārtos... Emocionāls un fizisks kritums pēc sekmīgajām spēlēm UEFA Konferences līgas 2. kvalifikācijas kārtas pirmajās spēlēs? Droši vien. Turklāt abu līderkomandu treneri deva iespēju dažiem atvilkt elpu un pietaupīja no nejaušiem savainojumiem dažus savus līderus.

Galvenā spēkošanās gan par titulu, gan vietu secību pirmajā trijniekā, gan par ceturto vietu vēl priekšā, bet pagaidām - lai visām trim mūsu komandām izdodas sasniegt Konferences līgas 3. kvalifikācijas kārtu! Piecietīsim vēl dažas reizes, kad spēles nāksies pārcelt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu