Graudiņa: Sākumā nervozēju, šīs mums ir pirmās olimpiskās spēles (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Tokijas Olimpiādes pludmales volejbola turnīrā olimpiskās debijas spēlē patraucēja satraukums, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem sacīja Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pirmajā cīņā ar rezultātu 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās ASV duetam Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai (9.).

Graudiņa/Kravčenoka trešā seta beigās zaudēja sešas punktus pēc kārtas, pretiniecēm veiksmīgi spēlējot blokā.

"Pirmais sets mums neizdevās. Bijām nedaudz nervozas, šīs mums ir pirmās olimpiskās spēles. Mani šis faktors ietekmēja. Turpinājumā atradām savu spēli, sākām darīt to, kas mums jādara, ko treneris mums lika," teica Graudiņa.

"Trešajā setā arī spēlējām ļoti labi. Diemžēl pēdējie punkti izšķīra spēli," piebilda Tīna.

"Pirmajā setā pretinieces spēlēja labi, bet mēs nē. Laukums bija mazliet par cietu, uz tāda nebijām spēlējušas, no sākuma bija dīvaina sajūta. Pēc tam jau iespēlējāmies," sacīja Kravčenoka.

Pāris reizes ar otro piespēli pretiniece bumbu pārcēla pāri tīklam, taču Latvijas sportistēm tas nebija pārsteigums.

"Zinājām, ka tas tā būs. Tomēr pretiniece nospēlēja perfekti. Bijām sarunājušas, kā mums jānospēlē, taču tas neizdevās - mēs laukumā esam tikai divas, visu mēs nevaram noklāt. Varam noklāt 80%. Ja viņa visu laiku trāpa tajos 20%, tad bumbu ir grūti paņemt," skaidroja Graudiņa.

"Lielāko tiesu uzbrukumā izdevās nospēlēt pēc plāna. Bija skaidra bilde, mēs zinājām, ko vajag darīt. Zinājām, kur procentuāli ir visvieglāk dabūt punktus pret viņām. Natjai tas ļoti labi izdevās," turpināja Graudiņa.

Krvačenoka noslēguma vēl piebilda, ka vējš neesot traucējis spēlēt.

Vēl latvietēm grupā pretinieces būs brazīlietes Ana Patrisija Silva Ramosa un Rebeka Kavalkanti Barboza Silva (4.), kā arī Kenijas pārstāves Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi (21.).

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošinās visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidros pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu