Miezis: Laikam brokastīs jāēd vairāk olu

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas 3x3 basketbolistiem brīžiem trūkst pārliecības, lai realizētu brīvos metienus, pēc zaudējuma Krievijas Olimpiskās komitejas komandai sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem sacīja Nauris Miezis.

Tokijas olimpisko spēļu turnīrā Latvijas komanda izcīnījusi trīs uzvaras sešās spēles. Pirmdien latvieši cieta divus zaudējumus - pret Serbiju un komandu no Krievijas.

Kopumā mačā pret krieviem mūsējie realizēja tikai divus no 13 tālmetieniem. Spēles sākumā Latvijas spēlētāji gan devās caurgājienos uz groza apakšu, lai izmantotu augumā raženā Iļjas Karpenkova lēnīgumu.

"Laikam brokastīs jāēd vairāk olu. Nav mums pautu, nevaram trāpīt savus metienus. Ar pārliecību ir jāiet augšā un jātrāpa savi metieni, bet šodien galīgi negāja," kritisks bija Miezis.

"Jā, tas bija trenera plāns - izmantot garo, kurš ir ļoti mazkustīgs. Sākumā to izmantojām, savukārt beigās bija brīvi metieni, kurus nerealizējām," piebilda Latvijas izlases spēlētājs.

Komandas kapteinis Agnis Čavars uzsvēra, ka turnīrs vēl nav beidzies un ka Latvijas izlasei joprojām ir labas izredzes būt vienai no sešām valstsvienībām, kuras piedalīsies "play-off".

"Šī nebija mūsu diena. Neko nevarējām iemest. Šis zaudējums ir jāaizmirst. Turnīrs vēl nav beidzies. Mums tomēr ir iekrātas uzvaras un daudz gūti punkti. Nav ko pārdzīvot, rīt ir jauna diena. Rītdien ir vēl viena spēle. Pēc tam skatīsimies, kas notiks tālāk. Domāju, ka svarīgākie mači mums vēl ir priekšā."

Brīžiem latvieši nevarēja vienoties, kurš nomainīsies, lai uz rezervistu krēsla atpūstos. Dažreiz vienlaicīgi divi spēlētāji gribēja mainīties.

"Jā, tas ir nogurums. Tomēr garš turnīrs, bijušas vairākas spēles, savādāks formāts nekā parasti. Protams, nogurums liek sevi manīt, bet tas nav attaisnojums. Ir jāspēlē, visiem noteikumi ir vienādi," skaidroja Miezis. "Atjaunosim tāpat kā parasti, pateicoties fizioterapeitiem."

Miezis vēl piebilda, ka pretinieki ne ar ko nepārsteidza. "Vienkārši viņi iemeta, bet mēs ne."

Turnīra līdere ir Serbija ar sešām uzvarām tikpat mačos. Nīderlandei, Beļģijai, Latvijai un Krievijas Olimpiskās komitejas komandai ir pa trim panākumiem.  Tālāk seko Polija un Ķīna ar divām uzvarām, bet pēdējā ir Japāna ar vienu panākumu.

Latvijas izlasei pamatturnīra noslēgumā paredzēta tikšanās ar Nīderlandi. Mača sākums otrdien plkst. 12.25 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu