Kokoškovs pievienojas Dalasas "Mavericks" treneru kolektīvam

CopyDraugiem X Whatsapp
Igors Kokoškovs
Igors Kokoškovs Foto: EPA/Scanpix

Igors Kokoškovs neturpinās vadīt Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce" un pievienosies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" treneru korpusam.

Kokoškovs "Fenerbahce" vadīja iepriekšējā sezonā un viņam bija līgums līdz 2022./2023. gada sezonas beigām. Pēc Turcijas kluba un trenera pārrunām abas puses vienojušās par sadarbības pārtraukšanu.

Kokoškovs apvienos spēkus ar "Mavericks" superzvaigzni Luku Dončiču, kurš, spēlējot pie serbu speciālista, 2017. gadā kopā ar Slovēnijas izlasi tika kronēts par Eiropas čempionu.

Kokoškovs 2018./2019. gada sezonā vadīja NBA komandu Fīniksas "Suns", debijas mačā uzvarot tieši "Mavericks". Tiesa, Fīniksas komanda aizvadīja kopumā neveiksmīgu sezonu, kā dēļ Kokoškovs tika atbrīvots no amata.

NBA viņš strādājis kā asistents arī Sakramento "Kings", Jūtas "Jazz", Orlando "Magic", Klīvlendas "Cavaliers", "Suns", Detroitas "Pistons" un Losandželosas "Clippers" komandās.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu