Tokijā sieviešu komandu sacensībās vingrošanā uzvar OKR kvartets

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienības vingrotājas.
Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienības vingrotājas. Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienības vingrotājas otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs uzvarēja komandu sacensībās vingrošanā.

Vladislava Urazova, Viktorija Ļistunova, Angelina Meļņikova un Lilija Ahaimova izcīnīja zeltu ar sakrātiem 169,528 punktiem, atkārtojot vīriešu komandas iepriekš sasniegto.

Savukārt ASV superzvaigzne Simona Bailsa negaidīti izstājās no sacensībām to sākumā.

Amerikānietes, kas uzvarēja 2012. un 2016.gadā, palika vairāk nekā trīs punktu attālumā no zelta, sakrājot 166,096 punktus, bet bronzu izcīnīja Lielbritānija ar 164,096 punktiem.

Galvenā sarunu tēma sacensībās bija 24 reizes par pasaules un olimpisko čempioni kļuvušās Bailsas izstāšanās pēc kļūdaina snieguma pirmajā vingrojumā - atbalsta lēcienā.

24 gadus vecā sportiste pameta arēnu, atgriežoties ar stipri nosaitētu pēdu, Džordanai Čailsai ieņemot viņa vietu līdztekās.

"Simona Bailsa ir izstājusies no komandu finālsacensībām medicīniskus iemeslu dēļ. Viņas stāvoklis tiks izvērtēts katru dienu, lai noteiktu, vai viņa drīkst piedalīties turpmākajās sacensībās," vēlāk tika ierakstīts ASV Vingrošanas federācijas "Twitter" kontā, sīkāku informāciju nesniedzot.

Otrdienas izstāšanās dēļ Bailsa vairs Tokijā nevar iegūt sešas zelta medaļas, tomēr viņa ir kvalificējusies gan daudzcīņas finālam, kas paredzēts ceturtdien, gan arī visu četru individuālo sacensību fināliem, kas notiks nākamnedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu