Pēc Tokijas olimpisko spēļu ceturtās dienas medaļu kopvērtējuma līderpozīciju saglabā mājinieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Japānas softbola izlases spēlētāji kar sev kaklā olimpiskās zelta medaļas.
Japānas softbola izlases spēlētāji kar sev kaklā olimpiskās zelta medaļas. Foto: AP/Scanpix

Pēc Tokijas olimpisko spēļu ceturtās dienas medaļu tabulā vadību saglabājusi Japāna.

Japānas sportisti otrdien ieguva divas zelta (softbola komanda un džudo cīkstonis Takanori Nagase sacensībās svara kategorijā līdz 81 kilogramam), vienu sudraba (sērfotājs Kanoa Igarasi) un divas bronzas medaļas (sērfotāja Amuro Cuzuki un svarcēlāja Mikiko Andoha svara kategorijā līdz 59 kilogramiem).

Mājinieki šajās olimpiskajās spēlēs jau izcīnījuši 18 medaļas - desmit zelta, trīs sudraba un piecas zelta.

ASV kopā izcīnītas 25 medaļas, tomēr medaļu tabulā tā ieņem otro vietu, jo lielvalsts kontā ir deviņas zelta un pa astoņām sudraba un bronzas medaļām. Pirmdien ASV medaļu pūrs tika papildināts ar divām zelta medaļām - 100 metru brasā uzvaru svinēja 17 gadus vecā amerikāniete Lidija Džeikobi, un par pirmo olimpisko čempioni sērfošanā kļuva Kerisa Mūra -, kā arī piecām sudraba un četrām bronzas medaļām.

Arī Ķīnai ir vairāk medaļu nekā ranga līderei Japānai - 21, no kurām deviņas ir zelta kaluma, piecas - sudraba un septiņas - bronzas. Otrdien Ķīnas sportisti izcīnīja trīs zelta medaļas - jaukto pāru sacensībās šaušanā desmit metru distancē gan ar pneimatisko pistoli, gan ar pneimatisko šauteni, kā arī 15 gadus vecā Juisji Čeņa un 17 gadus vecā Dzjacji Džana triumfēja sacensībās daiļlēkšanā no desmit metru torņa.

Tāpat kā Japānai, arī Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandai ir 18 izcīnītas medaļas, tomēr medaļu tabulā ar septiņām zelta, septiņām sudraba un četrām bronzas medaļām tā ieņem ceturto vietu.

Ceturtā spēļu diena komandai bija ražīga, jo iegūtas trīs zelta (vingrotājas komandām, Vladslavs Larins teikvando svarā līdz 80 kilogramiem, Jevgeņijs Rilovs 100 metru peldējumā uz muguras), divas sudraba (Vitaļina Bacaraškina un Artjoms Černousovs jaukto pāru sacensībās šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē, kā arī Kliments Koļesņikovs 100 metru peldējumā uz muguras), un viena bronzas medaļa (jaukto pāru sacensībās šaušanā ar pneimatisko šauteni desmit metru distance trešie palika Jūlija Karimova un Sergejs Kamenskis).

Piektajā vietā medaļu tabulā ir Lielbritānija ar četrām zelta, piecām sudraba un četrām bronzas medaļām. Otrdien Toms Dīns izcīnīja uzvaru 200 metru peldējumā brīvajā stilā, par četrām sekundes simtdaļām apsteidzot tautieti Dankanu Skotu, kurš tāpat kā triatloniste Džordža Teilore-Brauna ieguva sudraba medaļu, bet bronzu izcīnīja britu vingrotājas un komanda jāšanas sacensībās iejādē, kā arī Bjanka Volkdena teikvando sacensībās sievietēm svara kategorijā līdz 67 kilogramiem.

Dienvidkorejai ir desmit medaļas - trīs zelta, divas sudraba un piecas bronzas.

Arī Austrālijai ir trīs zelta medaļas, ko papildina viena sudraba un piecas bronzas medaļas.

Pa divām zelta medaļām ir Kanādai, Francijai, Vācijai un Kosovai.

Medaļu tabulas 12.vietā ir Itālija, kuras sportisti ieguvuši jau 12 medaļas, tomēr zelta kaluma ir tikai viena - spēļu pirmajā dienā Vito Dell'Akvilas izcīnītā uzvara teikvando sacensībās svara kategorijā līdz 58 kilogramiem. Itālijai ir arī piecas sudraba un sešas bronzas medaļas.

Pa vienai zelta medaļai ir 19 valstu komandām, tostarp Igaunijai, kura medaļu rangā ar vienu zelta un vienu bronzas medaļu ieņem dalītu 20.-22.vietu.

Zeltu Igaunijai otrdien izcīnīja paukotājas - Jūlija Beļajeva, Katrīna Lehisa, Ērika Kirpū un rezerviste Irina Embriha - komandu sacensībās ar špagu, bet bronzas medaļu sestdien izcīnīja Lehisa sacensībās paukošanā ar špagu.

Kopumā vismaz vienu medaļu šajās olimpiskajās spēlēs ieguvušas jau 56 izlases.

Olimpiskās spēles norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu