Foto ⟩ Graudiņa/Kravčenoka pārspēj Brazīlijas duetu un svin pirmo uzvaru Tokijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra otrajā spēlē.

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris ar rezultātu 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) pārspēja brazīlietes Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu (4.).

Abiem duetam pēc pirmajām divām cīņām ir pa vienai uzvarai.

Sekmīgs spēles sākums Latvijas pārim ļāva iegūt vadību 4:1, vēlāk iegūt jau 10:4. Kļūda servēs un tīkla puses maiņa neļāva viņām vēl vairāk attālināties rezultātā, taču veiksmīgā spēle pie pretinieču servēm deva drošu vadību un uzvaru ar 21:15.

Otrā seta ievadā pēc kļūdām servēs latvietes nonāca iedzinējos ar 4:7, bet vēlāk nesaprašanās dēļ neizmantoja iespēju atgriezt deficītu līdz trīs punktiem (8:13). Uzbrukumu uzlabot neizdevās un setā tika piedzīvots zaudējums 12:21.

Trešajā setā daudz bija jāspēlē Graudiņai, kurai neveiksmes mijās ar veiksmīgām servēm un uzbrukumiem, kas sākumā deva 1-2 punktu vadību, bet vēlāk jau plus trīs (9:6). Lai gan tika panākts arī četru punktu pārsvars, brazīlietes vēlāk pietuvojās rezultātā (12:11) un pēc kļūdas piespēlē rezultāts kļuva jau neizšķirts 12:12.

Ar saīsinātu sitienu Kravčenoka panāca 13:12 un pēc daugavpilietes serves pretinieces kļūdījās piespēlē - 14:12. Vēl viena pretinieču kļūda ļāva latvietēm uzvarēt setā un mačā - 15:12.

Graudiņa šajā mačā izpildīja 36 uzbrukumus, kas ir par diviem vairāk nekā abām pretiniecēm kopā. 26 no šiem uzbrukumiem atnesa Latvijai punktus. Latvijas duets bija sekmīgāks serves uzņemšanā un guva vairāk punktu uzreiz no savas serves.

Latvijas duets pirmdien ar rezultātu 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās ASV duetam Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai (9.). Brazīlietes apliecināja savu favorīšu statusu, ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:9) pārspējot Kenijas duetu Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi (21.).

ASV un Kenijas pāri otro spēli aizvadīs ceturtdien.

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošinās visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidros pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu