Foto ⟩ Graudiņa: Treneris mums nostāstīja labu motivācijas runu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas speciālists Gustavu Roša, kurš strādā ar Latvijas pludmales volejbolistēm, dienu pirms spēles nostāstījis lielisku motivācijas runu, kas palīdzēja Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai izcīnīt pirmo uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīrā, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem atklāja sportistes.

Sacensībās ar 16. numuru izsētais Latvijas duets ar rezultātu 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) pārspēja brazīlietes Anu Patrisiju un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu, kurām turnīrā piešķirts augstais ceturtais numurs.

Graudiņa/Kravčenoka šoreiz guva panākumu trīs setu cīņā. Pirmdien turnīra pirmajā mačā viņas ar rezultātu 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās ASV duetam Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai (9.).

"Prieks, ka šoreiz izturējām spriedzi, vienkārši bez kļūdām izdarījām to, ko mums vajag," par panākumu trīs setos teica Graudiņa.

Trešajā setā rezultāts bija sīvs, cīna ritēja punkts punktā. Pie rezultāta 12:12 mūsu meitenes veiksmīgāk nospēlēja mača beigas. 

"Galvenais bija serves uzņemšana, jo viņas labi servē. Mēs labi spēlējam uzbrukumā. Bija svarīgi koncentrēties uz katru individuālo kustību," norādīja Graudiņa.

"Riskējām, uzdevums bija agresīvi servēt. Pieļāvām kļūdas, kas ir nepatīkami, taču vajadzīgajos momentos bija eisi," piebilda Kravčenoka.

Latvijas pārim spēle neizdevās otrajā setā, kas tika zaudēts ar lielu rezultāta starpību.

"Otrajā setā viņas labi servēja, bet mēs nē. Ana Patrisija labi nospēlēja blokā, atklājot savas kārtis. Sākām darīt pretējo - mānīties, sākām katot," skaidroja Graudiņa.

Zīmīgi, ka Latvijas duets pārspēja Brazīlijas pāri. Tieši no konkurentu valsts nāk mūsu meiteņu treneris Gustavu Roša.

"Treneris mūs vakar ļoti nomotivēja. Viņš nostāstīja tādu motivācijas runu, ka uzreiz gribējās spēlēt. Tas saglabājās arī līdz šodienai. Uz spēli devāmies ar kaujiniecisku noskaņojumu," atklāja Graudiņa.

Meitenes par uzvaru ļoti priecājās. Līksmība bija tik liela, it kā būtu izcīnīta olimpiskā medaļa.

"Šī ir mūsu pirmā uzvara mūsu pirmajās olimpiskajās spēlēs. Turklāt pret tik spēcīgu komandu. Viņas ir izsētas ar ceturto numuru," skaidroja Kravčenoka.

"Mēs viņas nekad iepriekš nebijām uzvarējušas. Ļoti priecājāmies, jo - ja nu tā ir pirmā un pēdējā uzvara. Cerams, ka nē. Ir jāizbauda katru momentu," piebilda Graudiņa.

Starp spēlēm ir liels pārtraukums, kas ir neierasti. Citos turnīros mēdz būt pat divas spēles dienā, savukārt olimpiskajās spēlēs mačs ir pēc dienas vai pat divu dienu pauzes.

"Man noteikti tas ir pluss. Esmu fiziska spēlētāja, man ir svarīgi atjaunoties," teica Graudiņa.

"Man patīk, kā ir pasaules čempionātā, kad ir viena spēle dienā," sacīja Kravčenoka. 

"Mēs trenējamies katru dienu. Kopumā mums patīk šis formāts. Ideāli, ka visas spēles ir centrālajā kortā. Man tas ļoti patīk," turpināja Tīna.

Graudiņa nedaudz pārdzīvo, ka pēc Latvijas laika spēles notiek naktī, tāpēc līdzjutējiem nākas upurēt miegu.

"Atvainojamies visiem Latvijā, ka mēs jūs tā mokām un liekam mosties agri no rīta, lai redzētu mūsu spēles. Cerams, ka mums kādreiz ieliks arī vakara spēli."

Pēc divām spēlēm Latvijas pārim ir viena uzvara un viens zaudējums. Grupas noslēdzošā spēle mūsu meitenēm paredzēta sestdien plkst. 4.00 pēc Latvijas laika.

Astotdaļfinālā iekļūs visu sešu grupu divas labākās komandas. Vēl astotdaļfinālam kvalificēsies arī divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Savukārt pārējās četras komandas, kas grupā būs ieguvušas trešo vietu, "laimīgo zaudētāju" mačos sadalīs divas ceļazīmes uz astotdaļfinālu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu