Ledeki kļūst par vēsturē pirmo olimpisko čempioni 1500 metros brīvajā stilā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Titulētā ASV peldētāja Ketlīna Ledeki trešdien Tokijā kļuva par vēsturē pirmo olimpisko čempioni 1500 metru brīvā stila distancē.

Ledeki finišu sasniedza 15 minūtēs un 37,34 sekundēs, no sev piederošā pasaules rekorda atpaliekot nepilnas 17 sekundes.

ASV šajā distancē arī sudrabs, Ērikai Salivanai no savas tautietes atpaliekot 4,07 sekundes. Trešā finišēja vāciete Sāra Kolere, kura uzvarētājai zaudēja 5,57 sekundes.

1500 metru brīvā stila peldējums sievietēm olimpisko spēļu programmā iekļauts pirmo reizi.

Apmēram stundu pirms tam norisinājās fināls 200 metros brīvajā stilā, kurā Ledeki finišēja vien piektā, tāpat kā 400 metros atzīstot austrālietes Ariarnes Titmasas pārākumu. Titmasa finišēja ar jaunu olimpisko rekordu - viena minūte un 53,50 sekundes.

Honkongas peldētāja Šovana Bernadete Hohi laboja Āzijas rekordu (1:53.92) un čempionei zaudēja 0,42 sekundes. Trešo vietu ieguvusī kanādiete Penija Oleksjaka bija 1,20 sekundes lēnāka. Pasaules rekordiste Federika Pelegrīni no Itālijas finišēja septītā.

Mājiniekiem par prieku 200 metros kompleksajā peldējumā uzvarēja japāniete Jui Ohaši, kura pēc lēna sākuma finišēja divās minūtēs un 8,52 sekundēs. Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma amerikānietes Ketija Volša un Keita Duglasa, kuras zaudēja attiecīgi 0,13 un 0,52 sekundes.

Slavenā ungāriete Katinka Hošsū finālā finišēja priekšpēdējā jeb septītā.

Vīriešiem 200 metros tauriņstilā ar jaunu olimpisko rekordu - vienu minūti un 51,25 sekundēm - uzvarēja Hošsū tautietis Krištofs Milāks, kurš no sev piederošā pasaules rekorda atpalika 0,52 sekundes. Sudrabu izcīnījušais Japānas peldētājs Tomoru Honda bija 2,48 sekundes lēnāks, bet itālis Federiko Burdiso finiša sienai pieskārās 3,20 sekundes vēlāk.

Rīta sesija noslēdzās ar 4x200 metru brīvā stila stafeti, kurā uzvarēja Lielbritānijas kvartets ar Tomu Dīnu, Džeimsu Gaju, Metjū Ričardsu un Dankanu Skotu sastāvā. Briti finišēja sešās minūtēs un 58,58 sekundēs, par trīs sekundes simtdaļām atpaliekot no pasaules rekorda, toties labojot Eiropā labāko rezultātu.

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) peldētāji finišēja 3,23 sekundes vēlāk un izcīnīja bronzu, bet vēl trīs sekundes simtdaļas atpalika austrālieši.

ASV peldētāji ieņēma ceturto vietu. Amerikāņi olimpiskajās stafetēs piedalījušies 96 reizes, bet trešdien pirmo reizi neizcīnīja vietu uz goda pjedestāla, ieskaitot stafetes vīriešu un sieviešu konkurencē.

Olimpiskajā baseinā pa četrām zelta medaļām līdz šim izcīnījuši ASV un Austrālijas peldētāji.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu