Annemīka van Vlētena triumfē individuālajā braucienā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes riteņbraucēja Annemīka van Vlētena trešdien izcīnīja zelta medaļu Tokijas olimpisko spēļu individuālajā braucienā.

Sportistes veica 22,1 kilometru garu distanci ar startu un finišu slavenajā Fudzi trasē.

Svētdien norisinājās grupas brauciens, kurā spēcīgā Nīderlande piedzīvoja fiasko. Sākotnēji par tālu tika palaists dienas atrāviens un ambiciozās nīderlandietes nespēja sastrādāties līderu ķeršanā.

Īpaši nepatīkamas atmiņas no svētdienas ir van Vlētenai, kura finišēja ar augstu paceltām rokām, domājot, ka izcīnījusi zeltu, tomēr nedaudz vēlāk nācās atskārst, ka pirms tam finiša līniju šķērsoja austriete Anna Kīzenhofere.

Trešdien viņai izdevās nedaudz revanšēties par nedēļas nogalē piedzīvoto neveiksmi. Van Vlētena finišēja 30 minūtēs un 13 sekundēs, svinot drošu uzvaru.

Otro vietu izcīnīja šveiciete Marlēna Roisere, kura jaunajai čempionei zaudēja 0,56 sekundes, bet vēl sešas sekundes lēnāks laiks bija trešo pozīciju ieņēmušajai nīderlandietei Annai van der Bregenai.

Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro uzvarēja amerikāniete Kristīna Ārmstronga, kura ir iepriekšējo trīs olimpisko spēļu čempione. Pēc tam viņa nav otrreiz atgriezusies profesionālajā riteņbraukšanā. Van der Bregena divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas individuālajā braucienā guvusi bronzu.

Šosejas riteņbraukšanas sacensības Tokijā noslēgsies ar individuālu braucienu vīriešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu