Čavars: Latvieši, izbaudām finālu! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas 3x3 basketbola izlases kapteinis Agnis Čavars pēc iekļūšanas Tokijas olimpisko spēļu finālā aicina tautiešus izbaudīt cīņu par zelta medaļām, sportists sacīja sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem.

Pusfinālā mūsu komanda ar rezultātu 21:8 sagrāva Beļģijas valstsvienību. Latvijas izlase, kuras sastāvā spēlē Nauris Miezis, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, cīņā par zeltu spēlēs pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu, kas pusfinālā pārspēja turnīra galveno favorīti Serbiju.

"Redzot, kādas mums bija grupas spēles - pa viļņiem, turpu šurpu - paldies dievam, ka, sākot ar spēli pret Nīderlandi, sākām rādīt stabilu sniegumu. Cerams, ka stabilais sniegums nepazudīs un ka finālu arī varēsim noslēgt uz tik pozitīvas nots," sacīja Krūmiņš.

"Galvenais ir medaļa," uzsvēra Čavars. "Vismaz manā sirdī mēs visi mazajā Latvijā esam vienoti. Tas, ka esam finālā, jau ir labs panākums. Protams, finālā atkal ēdīsim zemi," turpināja komandas kapteinis.

"Šī bija ļoti smaga spēle. Šajā sporta veidā ir ļoti grūti, ja trīs minūtes nevari nomainīties. Plaušu var izklepot. Izdarījām gandrīz visu, ko treneris pirms spēles bija uzzīmējis uz tāfeles. Tagad jāatpūšas. Treneris kaut ko foršu sazīmēs arī pret Krieviju. Ja pietiks gribasspēka un veiksme būs mūsu pusē - negribu neko solīt - redzēsim, kā būs," norādīja Čavars.

Agnis Čavars
Agnis Čavars Foto: Reuters/ScanPix

Tokijā ir karsts laiks, kas apgrūtina elpošanu pat tribīnēs sēdošajiem, kur nu vēl sportistiem.

"Ir nenormāls karstums. Katrs dzestrumiņš, kuru vari dabūt, - no tā paša dvieļa plivināšanas - kaut ko dod. Katra mazākā niansīte dod atelpas mirkli. Es gandrīz nomiru uz tā laukuma. Brīnos, kur Kārlis ar Nauri to enerģiju rod," atzina Čavars.

Krievijas komanda pusfinālā negaidīt pārliecinoši apspēlēja Serbiju, kurai tas bija pirmais zaudējums turnīrā. Serbi pamatturnīru noslēdza ar septiņām uzvarām tikpat mačos.

"No krieviem var gaidīt trakus metienus. Ar tādiem viņi mūs uzveica grupas spēlē. Ir turnīra piektā diena, gribi vai negribi, kājas neklausīs. Gribasspēks un veiksme vienā vai otrā pusē izšķirs fināla spēli. Viens vai divi metieni var izšķirt spēli," prognozē Čavars.

Agnis Čavars
Agnis Čavars Foto: Reuters/ScanPix

"Pēc zaudējuma pamatturnīrā pret Krieviju sanācām kopā kā komanda un izrunājām visus plusus un mīnusus. Mēs esam latviešu tā otra daļa, kas uztraukumā sāk labi spēlēt. Kad ūdens jau smeļas mutē, mēs ieslēdzam nezināmo ātrumu - un spēlējam pavisam citu spēli. To jau mēs daudzreiz esam pierādījuši. Tāpēc pēc pirmās spēles pret beļģiem teicu, ka vajag zaudēt mačā, lai saņemtos un dabūtu grūdienu no muguras, lai tiktu finālā.

Latvieši, izbaudām finālu," nobeigumā aicināja Čavars.

3x3 basketbola olimpiskais fināls paredzēts šodien (trešdien) plkst. 16.25 pēc Latvijas laika. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu