"Šī nav sagadīšanās!" 3x3 izlases kapteinis Čavars par olimpisko zeltu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbola olimpiskās komandas kapteinis Agnis Čavars
Latvijas 3x3 basketbola olimpiskās komandas kapteinis Agnis Čavars Foto: EPA/Scanpix

Latvijas 3x3 basketbola izlases izcīnītā zelta medaļa Tokijas olimpiskajās spēlēs nav sagadīšanās, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem teica komandas kapteinis Agnis Čavars.

Pirms turnīra galvenie favorīti bija Latvijas un Serbijas basketbolisti, kuriem daudzi paredzēja vietu finālā. Tomēr par zeltu mūsējie cīnījās ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandu.

"Šajā olimpiskajā ciklā esam uzvarējuši arī Eiropas čempionātā un izcīnījuši otrās vietas Pasaules kausā. Šī nav sagadīšanās. Daudzi domāja, ka mēs ar serbiem būsim finālā. Beigās izrādījās, ka krievu komanda bija labi izskautojusi serbus," sacīja Čavars.

Spēles sākumā Latvija nokļuva iedzinējos ar 4:9, tomēr turpinājumā izdevās lauzt cīņas gaitu.

"Garais krievu spēlētājs [Iļja Karpenkovs] ierādīja vietu serbiem, jāsaka godīgi. Arī mēs labi izskautojām pretiniekus. Treneris parādīja epizodes, kurās var viņam [Karpenkovam] izsist bumbu, kad viņš ir ar muguru pret aizsargu. Mēs to izmantojām kādas trīs vai četras reizes. Tas mazliet pamainīja spēles ritējumu. Starpība sāka sarukt, beigās grožus paņēmām savās rokās," teica kapteinis.

Čavars augstu sasniegumu sportu apvieno ar darbu programmēšanas jomā.

"Es pieteicu atvaļinājumu laikam līdz 31. jūlijam, kad man ir dzimšanas diena. Rītdien vēl ir arī sievai dzimene. Jāatpūšas, jānosvin dzimene un zelta medaļa. Tad jau atnākšu uz darbu (smejas)."

Grupas turnīrā Latvija piedzīvoja trīs zaudējumus - pret Beļģiju, Serbiju un Krievijas pārstāvjiem. Pusfinālā mūsējie revanšējās beļģiem, bet finālā atriebās krieviem.

"Pēc pirmās spēles pret Krieviju kā komanda aizgājām kopā vakariņās. Sanācām kopā. Mēs jau tik ilgi esam pazīstami, ka vienkārši paskatījāmies viens otram acīs - veči, ja gribam kaut ko sasniegt, tad ir jāsāk maukt," atklāja Čavars.

"Sākot ar spēli pret Nīderlandi, viss aizgāja citā virzienā, tad laukumā iznāca īstā komanda. Parādījām savu raksturu," piebilda kapteinis.

Foto: Mūsu 3x3 basketbolisti saņem olimpiskās zelta medaļas

Fināla spēlē traumu guva Krūmiņš, kurš maču nevarēja vairs turpināt.

"Iestājās cita domāšana. Vienmēr jau mēs domājam, kur var ieekonomēt spēkus, kad ir kāda cīņa par neitrālu bumbu. Mums vēl bija iespēja paņemt pārtraukumu, un to turējām līdz pēdējam. Edgars vēl mēģināja iznākt laukumā, taču saļima. Ir ļoti sāpīgi redzēt savu komandas biedru ciešam sāpes. Sports ir sports, bet veselība pirmajā vietā. Izturējām līdz beigām. Cepuri nost, Edgars uz soliņa gan jau nobļāva rīkli."

Līdz šim vasaras olimpiskajās spēlēs zelta medaļu Latvijai pēdējo reizi bija izcīnījis Māris Štrombergs, kurš triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs 2012. gadā.

Zīmīgi, ka Štrombergs triumfēja arī 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, kad BMX riteņbraukšana debitēja programmā līdzīgi kā 3x3 basketbols šogad debitēja Tokijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu