Helvijs Babris: Nebija tie labākie braucieni

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pieļautās kļūdas pirmajos divos braucienos Tokijas olimpisko spēļu BMX sacensībās maksājušas vietu pusfinālā un iespēju cīnīties par godalgām, sarunā ar žurnālistiem pēc starta teica Helvijs Babris.

Latvijas BMX riteņbraucēji Helvijs Babris un Vineta Pētersone, ceturtdien Tokijā debitējot olimpiskajās spēlēs, nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Babris olimpiskās spēles noslēdza 20.pozīcijā, bet Pētersone - 21.vietā.

Tokijas spēlēs katrā no četriem ceturtdaļfināla braucieniem gan vīriešiem, gan sievietēm startēja seši sportisti, katram aizvadot trīs braucienus. Otro sacensību dienu sasniedza 16 labākie 24 braucēju vidū, bet vietu finālā iegūs astoņi.

Babris pirmajā no trim ceturtdaļfināla braucieniem finišēja piektais, apsteidzot vienu konkurentu. Arī otrajā braucienā nācās samierināties ar piekto pozīciju, lai gan vienubrīd viņš bija sestais.

Lai iekļūtu pusfinālā, Babrim vajadzēja finišēt trīs pozīcijas augstāk par argentīnieti Nikolasu Torresu. Lielāko trases daļu latvietis bija sestais, bet pēdējā taisnē apsteidza tieši Torresu, ar ko gan nebija gana pusfināla sasniegšanai.

"Nebija tie labākie braucieni, bet kopumā ar rezultātu esmu apmierināts. Protams, mērķis bija kvalificēties pusfinālam, bet ir, kā ir. Esmu apmierināts," pēc debijas olimpiskajās spēlēs teica Babris.

"Pirmajos divos braucienos pieļāvu kļūdas, kas arī maksāja vietu pusfinālā," par startu sarežģītajā Tokijas trasē stāsta BMX riteņbraucējs. "Pirms trešā brauciena punktu starpību bija tik liela, ka grūti tikt pusfinālā."

Sportisti iepriekš sarunās ar žurnālistiem uzsvēruši, ka Tokijas BMX trase ir garāka un arī tehniski sarežģīta. To pašu uzsvēra Babris, kuram gan trase patika.

"Braucot otrajā virāžā, jau varēji just, ka kājas ir "pilnas". Beidzamās divas taisnes bija grūti izbraukt, bet kopumā trase man patika," skaidro divkārtējais Latvijas čempions. "Šķita, ka bija bezvējš. Āķīgās vietas jau bija "piešautas" treniņos, tāpēc tas neko daudz šodien neizšķīra."

"Otrais brauciens sanāca vislabāk. Vienīgi vajadzēja pirmajā taisnē braukt agresīvāk. Domāju, ka otrais brauciens bija labākais," savu sniegumu komentēja sportists.

Babrim savā braucienā bija jāspēkojas ar pasaules čempioniem Nīku Kimmanu no Nīderlandes un viņa tautieti Tvanu van Gentu. Sportists gan pauda pārliecību, ka pusfināls bija sasniedzams.

Tokijas olimpiskajās katras grupas dalībnieki aizvadīja trīs braucienus. Pusfinālam kvalificējās četri labākie no katras grupas, kuri summā bija iekrājuši mazāko punktu skaitu. Iepriekš olimpiskajās spēlēs kvalificēties nākamajai kārtai varēja ar apļa laiku.

"Astoņu sportistu konkurencē braucieni būtu interesantāki, jo viņi "miksētos", un punktu skaitīšana būtu interesantāka," jauno kvalificēšanās kārtību komentē Babris. "Ar sešiem sportistiem punktu starpība bija neliela, tāpēc katrs brauciens bija no svara. Arī atlase [olimpiskajām spēlēm] bija krietni sīvāka."

Babris ceturtdaļfinālu noslēdza ar piekto vietu savā grupā un 15 punktiem. Latvijas sportists pārspēja tikai kanādieti Džeimsu Palmeru, kuram bija 16 punkti. Šajā grupā dominēja nīderlandieši Kimmans un van Gents, kuri visos trīs braucienos neļāva pārējiem iekļūt pirmajā divniekā, izcīnot attiecīgi četrus un piecus punktus. Desmit punkti bija brazīlietim Rinātu Rezendem, bet 13 punkti - Nikolasam Torresam.

Babra līdz šim lielākais panākums ir gada sākumā Kolumbijā izcīnītā trešā vieta Pasaules kausa posmā BMX superkrosā.

Lielākos panākumus šajā sporta veidā Latvijai ir sagādājis pirmais olimpiskais čempions šajā disciplīnā Māris Štrombergs, kurš uzvarēja 2008.gadā Pekinā, pēc četriem gadiem savu titulu aizstāvot Londonā.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu