Pēc kontakta ar Covid-19 saslimušo četri LTV darbinieki Tokijā ievēro obligāto pašizolāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Televīzijas komanda pirms došanās uz Tokiju.
Latvijas Televīzijas komanda pirms došanās uz Tokiju. Foto: https://www.facebook.com/LTVSportaStudija

Pēc kontakta ar Covid-19 slimnieku lidmašīnā uz Tokiju, kur pašlaik notiek vasaras olimpiskās spēles, četri Latvijas Televīzijas (LTV) komandas dalībnieki ir nonākuši pašizolācijā, sociālajā tīklā "Instagram" pavēstījis medija žurnālists Dāvids Ernštreits.

Viens no pašizolācijā nonākušajiem ir arī pats Ernštreits. Visi četri gan esot vakcinēti pret Covid-19, turklāt veiktie testi viņiem esot negatīvi.

Ernštreits portālam "lsm.lv" pavēstījis, ka lidojuma laikā uz lidmašīnas klāja žurnālisti bijuši kontaktā ar inficēto, bet par to uzzinājuši tikai nedēļu pēc ierašanās Tokijā.

Neskatoties uz to, ka jau gandrīz nedēļu viņi bija nostrādājuši un jutās veseli, nekādi izņēmumi netiekot pieļauti - ar Covid-19 slimnieku kontaktā nonākušajiem jāpaliek pašizolācijā.

TVNET zināms, ka izolēto vidū ir arī viens no diviem Tokijā strādājošajiem LTV operatoriem. Tas nozīmē, ka vienam operatoram jāiznes visa slodze līdz 3.augustam, kad četrinieks atkal drīkstēs pildīt savus pienākumus ārpus viesnīcas numuriņa un preses centra.

"Tā kā informācija no olimpisko spēļu organizatoriem par nepieciešamību līdz 4. augustam četriem darbiniekiem ievērot pašizolāciju saņemta tikai nedēļu pēc ierašanās, LTV komanda jau ir paguvusi veikt visus sagatavošanās darbus, lai olimpisko spēļu atspoguļošana netiktu būtiski traucēta. Visai LTV olimpisko spēļu komandai ir pandēmijas laikā iegūta pieredze strādāt attālināti. Pašizolācijā esošajiem darbiniekiem viesnīcas numuros ir nodrošināts darbam nepieciešamais aprīkojums," norāda LTV valdes loceklis Ivars Priede.

LTV olimpisko spēļu komandā Tokijā ir 14 darbinieki.

LTV komanda Tokijā ieradās 20.jūlijā, bet ziņu no Olimpiādes rīkotajiem, ka četri komandas dalībnieki ir tiešās kontaktpersonas saņēma tikai 25.jūlija vakarā. Sarakstā bija vēl vairākas raidorganizācijas no Eiropas, kopā 33 cilvēki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu