Pļaviņš: Krievi bija pārliecināti, ka viņi mūs uzveiks (17)

CopyDraugiem X Whatsapp

Pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam uzvara Tokijas olimpisko spēļu turnīrā pret 2019. gada pasaules čempioniem ir sezonas labākais rezultāts, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem sacīja Latvijas sportists.

Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspēja 2019. gada pasaules čempionus Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski no Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandas.

Latvijas duetam uz papīra šis ir jau otrais panākums turnīrā, jo sacensību pirmajā mačā latvieši tika pie tehniskās uzvaras, tāpēc ka Čehijas sportistu starts Tokijas olimpiskajās spēlēs tika atlikts Covid-19 dēļ.

"Bija grūta spēle, it sevišķi pirmajā setā. Spēli ietekmēja vējš. Mums bija tikai viens treniņš uz centrālā korta un trīs minūtes laika iesildīties pirms spēles. Otrajā setā atspēlējāmies un pēc tam trešajā izcīnījām uzvaru. Nepieļāvām muļķīgas kļūdas, tas arī viss," sacīja Točs.

"Pludmales volejbols ir skaista spēle - jebkurš var uzvarēt jebkuru un jebkurš var zaudēt jebkuram. Šajā gadījumā mēs esam uzvarētāji," turpināja volejbolists.

"Katrs gads ir cits gads. Katrs turnīrs ir cits turnīrs - smiltis, karstums, ēdiens - tas viss atšķiras. Es pat nezinu, kā viņus sauc," ar smaidu pajokoja Točs.

"Covid laikā daudz kas ir mainījies. Divi gadi ir ilgs laiks gatavošanās procesā. Kad sākas olimpiskās spēles un ir šāds vējš, tu nekad nevari neko paredzēt," piebilda Pļaviņš.

"Kaut arī esi kvalificējies olimpiskajām spēlēm, tevi no dalības var izslēgt bez piedalīšanās, kā tas bija čehu meitenēm. Man ir prieks par čehu puišiem. Viņi atgriezās atpakaļ un parādīja labu spēli pret Meksiku. Viņi to bija pelnījuši," teica Točs.

Pļaviņš un Točs brīvajā laikā skatījās televīzijā Latvijas 3x3 basketbola izlases spēles.

"Visu nedēļu skatījāmies, ka spēlē Latvijas 3x3 basketbola izlase. Atbalstījām viņus. Viņi ciematā dzīvo mums blakus. Viņi neballējās skaļi, varējām sagatavoties šodienas spēlei," pastāstīja Pļaviņš.

"Viņi bija klusi. Protams, viņi ballējās, bet viņi bija ļoti klusi. Neko nedzirdējām," piebalsoja Točs.

"Viņi man teica, ka nekas nav neiespējams," atzīmēja Pļaviņš.

Covid-19 dēļ pludmales volejbolā pasaules līmeņa turnīru skaits pēdējā laikā ir bijis ierobežots.

"Visa sezona ir ievilkusies. Pa lielam praktiski nav bijis nekādu lielo spēļu, tik cik Latvijas čempionātā," atzīmēja Točs.

"Šis mums jau tagad ir šosezon labākais rezultāts," akcentēja Pļaviņš.

Pirmajā setā Točam neizdevās veiksmīgi piespēlēt pāriniekam. "Pamocīju Mārtiņu ar piespēli, kas staigāja nereāli. Vējš ieviesa savas korekcijas."

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Foto: AP/Scanpix

Otrajā setā Latvijas duets spēlēja jau daudz labāk, kas deva pārliecību cīnīties par uzvaru trešajā setā. Pieredze treniņos un savstarpējos mačos nāca talkā.

"Neko neizmainījām. Esam kopā daudz trenējušies un spēlējuši viens pret otru. Bijām ar viņiem šogad treniņnometnē Dubaijā. Zinājām, kas ir jāizdara. Parādījās viens bloks, viņi sāka kaut ko domāt - tas tāpat kā boksā, kad dabū pa tāfeli, pretinieks sāk likt roku priekšā. Te bija kaut kas līdzīgs. Mārtiņš pacēla aizsardzību, viņi sāka kaut ko mainīt. Es vienreiz nobloķēju, viņi sāka kaut ko mainīt. Tad viņi mazliet sabijās un pieturēja roku. Tur arī savācām punktus."

"Šādos laikapstākļos katram jātiek galā pašam ar sevi," uzsvēra Pļaviņš. "Pirmajā setā mēs netikām galā, krievi spēlēja brīvi, jo bija pārliecināti, ka mūs uzveiks. Neesam devuši pamatu viņiem tā nedomāt. Otrajā setā sakārtojām servju uzņemšanu, līdz ar to arī uzbrukumu un piespēli, tad arī atnāca viens bloks un viena aizsardzība. Neko vairāk nevajadzēja, tik sakārtot savu spēli, un varējām cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu."

Grupu turnīra noslēdzošais mačs Pļaviņam/Točam gaidāms sestdien pret Meksikas duetu Hosue Gastonu/Hosē Rubio. Mača sākums plkst. 9.00 pēc Latvijas laika.

Astotdaļfinālā iekļūs visu sešu grupu divas labākās komandas. Vēl astotdaļfinālam kvalificēsies arī divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Savukārt pārējās četras komandas, kas grupā būs ieguvušas trešo vietu, "laimīgo zaudētāju" mačos sadalīs divas ceļazīmes uz astotdaļfinālu.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu