Amerikāņu peldētājs Mērfijs par OKR sportista uzvaru: Tas nebija tīri (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu peldētājs Raiens Mērfijs izteicies, ka Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) peldētāja Jevgeņija Rilova uzvara Tokijas olimpiskajās spēlēs 200 metros uz muguras nav godīgā cīņā izcīnīta.

Rilovs finiša atzīmei pieskārās pēc peldētas vienas minūtes un 53,27 sekundēm, labodams olimpisko rekordu.

Tikmēr Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions Mērfijs atpalika 0,88 sekundes, bet bronzu guvušais brits Lūks Grīnbenks bija 1,45 sekundes lēnāks.

"Psiholoģiski mani nomoka fakts, ka piedalījos peldējumā, kur, iespējams, ne viss bija tīri. Tas mani apbēdina, bet man ar viņiem ir jākonkurē un jādodas uz startu. Es nevaru lobēt cilvēkus, kuri pieņem lēmumus, un sacīt, ka viņu lēmumi ir nepareizi," izdevumam "Washington Post" sacīja Mērfijs.

Viņš gan sīkāk nepaskaidroja, ko bija domājis ar vārdiem "ne viss ir tīrs". 

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) izplatīja paziņojumu, ka Rilovs 2021. gadā dopinga analīzēs pārbaudīts trīs reizes. 

Vēlāk Mērfijs atzina, ka uzreiz pēc fināla bijis ļoti sarūgtināts par iegūto sudraba medaļu, jo cerējis izcīnīt zeltu. 

"Kad mediju zonā atbildēju uz jautājumiem, par savu sakāvi biju ļoti sarūgtināts. Un es neko tādu īsti nepateicu. Tikai sacīju, ka neesmu pilnīgi pārliecināts par šo sacensību godīgumu," pauda Mērfijs. 

Iepriekšējās sešās olimpiskajās spēlēs šajā distancē uzvarēja amerikāņi. Rilovs Japānā ieradās ar pieciem no 17 visu laiku ātrākajiem rezultātiem 200 metru peldēšanā uz muguras.

"Man ir smagi apzināties, ka piedalījos peldējumā, kurā, iespējams, ne viss bija tīri," vēlreiz uzsvēra Mērfijs. 

Rilovs Tokijā uzvarēja arī uz pusi īsākā distancē. 

Rilovs atklāja, ka vēlāk Mērfijs ar viņu sazinājies lietotnē "Instagarm" un atvainojies OKR sportistam, norādot, ka, visticamāk, viņa teiktais nepareizi interpretēts. 

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu