Video ⟩ BMX riteņbraucējs Fīldss pēc smagā kritiena ir pie samaņas (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā amerikānis Konors Fīldss pēc sacensību laikā Tokijā piedzīvotā kritiena ir pie samaņas un atrodas mediķu uzraudzībā, vēsta ziņu aģentūra AP.

Tokijas olimpisko spēļu pusfināla trešajā braucienā 28 gadus vecais Fīldss piedzīvoja smagu kritienu un no trases tika nonests nestuvēs un nogādāts slimnīcā.

Pēc pirmajām divām kārtām sacensību favorīts Fīldss bija ceturtajā vietā. Pusfināla braucienā viņš startēja no pirmās pozīcijas, tad krita un nekustīgi palika guļam uz asfalta, kamēr viņam pāri pārbrauca divi sāncenši.

Tokijas olimpisko spēļu BMX trases pirmais līkums jau iepriekš radījis problēmas riteņbraucējiem, jo tajā vienlaikus ir jāstūrē augšup, sportistam jāpaliecas pa kreisi, jāpagriež riteņi un jāpiezemējas.

Foto: EPA/Scanpix

Mirkli pirms šī līkuma Fīldsa velosipēda priekšējais ritenis saskārās ar vienīgā viņam priekšā esošā braucēja aizmugurējo riteni, viņš sasvērās, zaudēja līdzsvaru un līkumā nokrita.

Vairākas minūtes Fildsu uz trases aprūpēja mediķi un brīvprātīgie, bet pēc tam viņu uz nestuvēm nonesa no trases.

ASV riteņbraukšanas komandas ārsts paziņoja, ka "varam apstiprināt, ka Konors Fīldss ir pie samaņas un gaida turpmākus medicīniskus izmeklējumus".

Izdevums "Sports Ilustrated" sazinājās ar Lasvegasā dzīvojošo Fīldsa tēvu Maiku, kurš smago kritienu tiešraidē vēroja televīzijā.

Īsziņā izdevumam Fīldsa tēvs, kurš savulaik dēlam nopirka pirmo BMX velosipēdu, atzina, ka pašlaik nejūtas labi, tomēr apstiprināja, ka ir saņēmis informāciju, ka dēls "ir pie samaņas, atbild uz jautājumiem un kustina visas savas ekstremitātes". Fīldsam sāpot, viņš esot savārdzis un viņam tiekot veikta datortomogrāfija galvai, mugurai un vēderam.

2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā, kad par divkārtēju olimpisko čempionu kļuva Māris Štrombergs, Konors arī piedzīvoja kritienu un palika septītajā vietā, 2016.gada martā viņš salauza plaukstas locītavu, tādēļ viņam veica operāciju. Lai gan pēc rehabilitācijas treniņiem atlika tikai divi mēneši, Fīldss Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs spēja kļūt par čempionu.

2018.gada ASV čempionātā pēc smaga kritiena viņš guva galvas traumu un no trases tika nogādāts slimnīcā. Lai gan pats sportists pēc tam atzina, ka guvis "baisāko traumu savā dzīvē", jau pēc dažiem mēnešiem viņš atkal piedalījās sacensībās.

Tokijas olimpiskajās spēlēs par čempionu BMX riteņbraukšanā kļuva ātri vadību ieguvušais nīderlandietis Nīks Kimmans, sudrabu izcīnīja brits Kaijs Vaits, bet bronza bija kolumbietim Karlosam Ramiresam Jepesam, kurš trešais finišēja arī pirms pieciem gadiem Riodežaneiro.

Sieviešu konkurencē triumfēja Lielbritānijas BMX riteņbraucēja Betānija Šrīvere, aiz sevis atstājot iepriekšējo divu spēļu čempioni Marianu Pahonu no Kolumbijas un nīderlandieti Merelu Smuldersu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu