Latvijas BMX treneris palīdz Nīderlandei izcīnīt olimpisko medaļu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas BMX riteņbraukšanas treneris Klāvs Lisovskis piektdien palīdzēja Nīderlandei izcīnīt bronzas medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Lisovska audzēkne Merela Smuldersa fināla braucienā ierindojās trešajā vietā, atpaliekot vienīgi no Marianas Pahonas (Kolumbija) un Betānijas Šrīveres (Lielbritānija).

BMX riteņbraukšanas speciālists trenē divas māsas - Merelu (23 gadi) un Lauru (27 gadi). 2018. gadā māsas izcīnīja dubultuzvaru pasaules čempionātā - vecākajai zelts, jaunākajai sudrabs.

Foto: No personīgā arhīva

"Uz olimpiskajām spēlēm devāmies ar pamatotām cerībām izcīnīt medaļu. Laurai bija reāla iespēja izcīnīt zeltu, vakar viņai bija ātrākie starta laiki, taču šodien tika piedzīvots kritiens, līdz ar to no sacensībām bija jāizstājas," portālam TVNET pastāstīja treneris.

"Līdz ar to māsa sasparojās un iekļuva lielajā finālā. Ja reiz stājies pie tās barjeras, tad tur viss var notikt. Fināla brauciens bija tieši tas, kurš jaunākajai māsai beidzot izdevās. Bija mazas ķibelītes, kas visu laiku bija jāatrisina. Līdz fināla braucienam izdevās visu salikt savās vietās," piebilda Lisovskis. 

Klāvs pats iepriekš ir bijis BMX riteņbraucējs. Viņš trenera karjeru sāka ar darbu Igaunijā, kur viņš trenēja bērnus.

"Divarpus gadus nostrādāju Igaunijā, palīdzēju tur attīstīt BMX. Tad vienā Eiropas kausa posmā, kur es biju kopā ar audzēkņiem, satiku Nīderlandes komandas menedžeri. Izstāstīju sava darba pieeju. Komandas menedžerim iepatikās mans redzējums," nokļūšanu Nīderlandes izlasē izklāstīja treneris.

Merele Smuldersa, Laura Smuldersa
Merele Smuldersa, Laura Smuldersa Foto: no personīgā arhīva

Pilnu sarunu ar treneri Lisovski varēs drīzumā lasīt TVNET tiešsaistes žurnālā Klik.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases BMX riteņbraucēji Helvijs Babris un Vineta Pētersone nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Atgādinām, ka Māris Štrombergs kļuva par olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā 2008. gadā Pekinā un 2012. gadā Londonā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu