Kravčenoka: Spēlēt mēs mākam. Galvenais ir uzvarētāju mentalitāte

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka
Anastasija Kravčenoka Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pēc otrās uzvaras trīs spēlēs, kas dod vietu Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfinālā, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem pauda, ka viņas cīnās katrā spēlē par visiem 100%, neatkarīgi no tā, kādas pretinieces stājas pretī.

Latvijas sportistes sestdien pārspēja Kenijas pludmales volejbolistes. Abām komandām bija ievērojama prasmju līmeņu atšķirība.

"Spēle nebija sarežģīta, bet bija fiziski grūti. Bija vienkāršs volejbols. Pretinieces nespēlē augstā līmenī, tāpēc sanāca vairāk skriet pakaļ bumbai," teica Graudiņa, kurai šajā mačā ar bloku izdevās gūt tikai vienu punktu.

Latvijas un Kenijas dueti iepriekš nebija savā starpā tikušies.

"No šādām pretiniecēm nezinām, ko sagaidīt. Svarīgākais bija cīnīties par katru bumbu un mēģināt to pacelt," klāstīja Kravčenoka.

Tas, ka pēdējā spēle pirms "play-off" bija būtībā pretinieču sagrāve, neesot ne plus, ne mīnus. Mūsu meitenes ir noskaņojušās spēlēt maksimāli labi katrā spēlē.

"Tas nav ne slikti, ne labi. Šī bija grupas spēle, kurā vajadzēja uzvarēt. Šīs ir olimpiskās spēles, tāpēc katrs mačs ir svarīgs," uzsvēra Graudiņa.

Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: AP/Scanpix

"Pašu galveno mēs izdarījām. Mēs labi iesildījāmies, dabūjām bumbas izjūtu. Izgājām laukumā centrālajā kortā, sajutām, kāds ir vējš, kā ir tur spēlēt," atzīmēja Kravčenoka.

"Spēlēt mēs mākam. Galvenais, lai mums ir tā mentalitāte, ka esam uzvarētājas."

"Katru reizi, kad esam uz korta, mēs ēdam smiltis. Mēs darām visu, lai uzvarētu," piebilda Graudiņa.

Pēc iepriekšējās uzvaras, kad izdevās pārspēt spēcīgās brazīlietes, Graudiņa uzteica trenera Gustavu Roša motivējošo runu.

"Treneris mūs tikai motivēt, viņš neko citu vairs nerunā," smejot norādīja Graudiņa.

Kaut arī jau pirms mača bija visai skaidrs, ka Latvijas duets ir krietni spēcīgāks par Kenijas pāri, ar motivāciju meitenēm neesot bijušas problēmas.

"Nav grūti atrast motivāciju. Lai arī kas spēlētu pretiniekos, jebkuram cilvēkam ienākot stadionā, kur ir olimpiskie riņķi - un zinot, ka visa Latvijas skatās -, gribas sevi parādīt no labākās puses," uzsvēra Graudiņa.

Meitenes neesot pastiprināt interesējušās, ar kādām pretiniecēm viņām iznākas tikties astotdaļfinālā.

"Mēs nē, bet varbūt treneris to dara," atzīmēja Graudiņa.

"Mums ir vienalga, kuras būs pretinieces, jo visas komandas ir stipras. Iesim un cīnīsimies," uzsvēra Kravčenoka.

Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka spēlēs pret Krievijas Olimpiskās komitejas sportistēm Nadeždu Makroguzovu/Svetlanu Holominu.

Graudiņa/Kravčenoka olimpisko spēļu turnīrā izliktas ar 16. numuru, bet viņu pretiniecēm ir 8. numurs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu