Pļaviņš: Pēc šodienas jāuzlabo viss (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš.
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: AP/Scanpix

Pēc sestdienas zaudējuma Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupas turnīra pēdējā mačā Latvijas pārim Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam jāuzlabo katrs no tehniskajiem elementiem, tā pēc cīņas Latvijas žurnālistiem sacīja pieredzējušais Pļaviņš.

Pļaviņš/Točs, kuri izsēti ar 14.numuru, ar 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās meksikāņiem Hosue Gastonam/Hosē Rubio.

Abi dueti savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Pēc spēles Točs atzina, ka nenostrādāja taktika servēt pa īsāko pretinieku, gaidot viņa kļūdas.

"Daudz neprecizitāšu, blokā turējām aizsardzību, bet par daudz ātrajās izspēlēs mēģinājām iet pie tīkla. Par daudz sastūmām pie tīkla viens otram bumbas. Ar spēli, pretiniekam servējot, bija problēmas. Bloks bija, aizsardzība bija, bet vajadzēja labākas piespēles. Tas arī viss. Varēja labāk uzservēt, bet viņi ļoti labi servēja. "Nesaplīsa" viņu mazais, "saplīsām" mēs," sacīja Točs.

Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Pļaviņš piebilda, ka mača iznākumu izšķīra sīkumi. Pretinieki esot bijuši labāki niansēs.

"Emocijas spēles laikā atņem enerģiju. Pret krieviem spēle bija piecos vakarā, tur bija pavisam citādāk. Šī bija trijos, kad saule spīd tieši virsū. Varbūt nebija tāds emociju līmenis, jo gaisa temperatūra augstāka. Ne jau viņi baigi daudz paņēma, bet mums šur un tur pa milimetram pietrūka. Tehniski nenospēlējām, kā varam. Katrā setā uzdāvinājām viņiem pāris punktus. Tur arī tā starpība," pauda Pļaviņš.

"Man liekas, ka par pretiniekiem astotdaļfinālā tagad nav vērts domāt. Jādomā par savu spēli. Kā to tehniski uzlabot. Viss jau ir mūsos. Pēc šodienas jāuzlabo viss. Katrā elementā pa drusciņai."

Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), jo Perušičam spēlēt neļāva pozitīvs Covid-19 tests.

Otrajā cīņā Pļaviņš/Točs ar 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, kuriem Olimpiādē ir otrais numurs.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Pļaviņš/Točs B grupā ieņem otro vietu un ir nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā. Pa uzvarai ir OKR duetam un čehiem, bet Meksikas pāris ir bez uzvarām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu