Suharevs: Varēju pacīnīties par medaļu, taču patraucēja satraukums (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Ritvars Suharevs
Ritvars Suharevs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs pēc debijas olimpiskajās spēlēs pauda pārliecību, ka viņš bija gatavs pacīnīties par medaļu, taču viņam patraucēja satraukums, Tokijā sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem atzina sportists.

22 gadus vecais Latvijas svarcēlājs olimpisko spēļu debijas sacensībās izcīnīja sesto vietu. Suharevs raušanā pacēla 163 kilogramus, bet grūšanā 195 kilogramus.

"Nesaņēmos, tas ir viens faktors. Grūti kaut ko pateikt. It kā biju gatavs uz lielāku rezultātu raušanā un arī grūšanā pacīnīties. Nesanāca," paškritisks un sarūgtināts bija Suharevs.

Svarcēlāja treneris Eduards Andruškevičs piekrita audzēkņa teiktajam, ka satraukums ir patraucējis, jo Suharevs bijis gatavs uz labāku rezultātu.

"Nu, viņš jau pats atzina, ka netika galā ar nerviem. Viņš nepabeidza kustību pie 158 kilogramiem, nākamais cēliens arī nebija labs, bet pie 163 kilogramiem bija ideāli," sacīja treneris.

"Viņš treniņā rauj 165, vienreiz bija arī 168 kilogrami. Bija domāts, ka varētu pacelt 166 kilogramus," piebilda Andruškevičs.

"Jā, bija diezgan liels satraukums. Pirmās olimpiskās spēles. Tik lieli mači nebija bijuši. Vispār sen mači nebija bijuši. Pēc Eiropas čempionāta bija liela pauze," trenera teikto turpināja Suharevs.

Latvijas svarcēlājs pauda pārliecību, ka viņš būtu varējis pacīnīties par medaļām, ja satraukums nepatraucētu.

"Domāju, ja man ļautu to darīt vēlreiz, es varētu labāk nostartēt," teica Suharevs.

Latvijas svarcēlājs raušanā bija ar treneri raušanā bija plānojuši rezultātu 165 vai 166 kilogramu apmērā, bet grūšanā tikt pāri 200 kilogramiem - 201 vai 202.

Svarcelšanas komanda Tokijā dzīvo pēc Latvijas laika. "Fiziski ļoti labi jutos," norādīja Suharevs. 

"Latvijā sacensību laikā bija 10 no rīta. Mums šajā laikā vienmēr ir treniņš," piebilda treneris.

Kāds atmiņā paliks iespaids par pirmajām olimpiskajām spēlēm? "Ka varēju labāk nostartēt. Tas šobrīd galvā ir vienīgais," pauda Suharevs.

"Varēju ar visiem puišiem cīnīties. Varēju pacīnīties par medaļu. Pēc pusotra mēneša būs Eiropas čempionāts junioriem, pacentīšos tur parādīt labāko rezultātu. Rītdien atlidosim mājās, uzreiz dosimies uz treniņnometni."

Tokijā no Latvijas svarcēlājiem startēs arī Artūrs Plēsnieks, kurš sacentīsies svara kategorijā līdz 109 kilogramiem. Viņam starts paredzēts otrdien plkst. 13.50 pēc Latvijas laika (plkst. 19.50 pēc Tokijas laika).

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu