Olimpiskais čempions Lasmanis no Ventspils domes saņems prāvu prēmiju, Krūmiņu prēmēs Jelgava

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Pauls Lasmanis
Kārlis Pauls Lasmanis Foto: Reuters/ScanPix

Ņemot vērā Latvijas 3x3 basketbola izlases uzvaru Tokijas olimpiskajās spēlēs, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes Finanšu komiteja ir pieņēmusi lēmumu piešķirt naudas balvu 10 000 eiro apmērā ventspilniekam Kārlim Paulam Lasmanim.

Minētās naudas balvas apmērs ir pēc nodokļu nomaksas. Prēmija tiek piešķirta ar Ventspils domes priekšsēdētāja parakstītu rīkojumu.

Jelgavas dome piešķīrusi 3x3 basketbolistam Edgaram Krūmiņam naudas balvu 10 000 eiro apmērā.

Piektdien atgriežoties Latvijā, Krūmiņš devies uz Jelgavu, kur viņu sagaidīja līdzjutēji un pilsētas vadība. Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) uzsvēra, ka Krūmiņš Tokijā kļuvis par zvaigzni, kas uzlēkusi Jelgavā, Zemgalē, Latvijā!"

Rāviņš pauda, ka nenovērtējams ir ne vien sportista, bet arī viņa vecāku devums un ieguldījums, veidojot viņu par "darba cilvēku ar stingru raksturu". "To, kāds ir tavs raksturs, mēs visi redzējām Tokijas olimpisko spēļu finālā, kad tu norāpoji no laukuma," atgādināja mērs.

Sagaidīšanas ceremonijā Krūmiņam pasniegta naudas balva 10 000 eiro apmērā.

Latvijas izlase trešdien Tokijā kļuva par vēsturē pirmo čempioni 3x3 basketbolā vīriešiem, finālmačā ar rezultātu 21:18 pārspējot Krievijas Olimpiskās komitejas komandu.

Olimpisko zelta godalgu izcīnīja Latvijas 3x3 basketbola izlase - Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu