Smago kritienu piedzīvojušajam olimpiskajam BMX čempionam Fīldsam konstatēta smadzeņu asiņošana

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Konors Fīldss
Konors Fīldss Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas olimpisko spēļu BMX sacensībās smagu kritienu piedzīvojušajam amerikānim Konoram Fīldsam konstatēta smadzeņu asiņošana, bet viņš vairs neatrodas intensīvās terapijas nodaļā.

28 gadus vecā Riodežaneiro olimpisko spēļu čempiona BMX riteņbraukšanā māte Liza Fīldsa sociālās saziņas vietā "Facebook" rakstīja, ka sportistam pagaidām operācija nebūs nepieciešama.

Brīžos, kad viņš ir nomodā, Fīldss ir pie pilnas apziņas un komunicē ar apkārtējiem, informēja Fīldsa, norādot, ka jaunākie datortomogrāfijas izmeklējumi liecina, ka ir smadzeņu asiņošana, bet tā nepastiprinās un citu bojājumu nav.

Arī ASV riteņbraukšanas savienība apstiprināja, ka sportists vienu nakti pavadījis intensīvās terapijas nodaļā, bet jauna asiņošana nav konstatēta.

Jau vēstīts, ka piektdien Tokijas olimpisko spēļu pusfināla trešajā braucienā 28 gadus vecais Fīldss piedzīvoja smagu kritienu un no trases tika nonests nestuvēs un nogādāts slimnīcā.

Pēc pirmajām divām kārtām sacensību favorīts Fīldss bija ceturtajā vietā. Pusfināla braucienā viņš startēja no pirmās pozīcijas, tad krita un nekustīgi palika guļam uz asfalta, kamēr viņam pāri pārbrauca divi sāncenši.

Tokijas olimpiskajās spēlēs par čempionu BMX riteņbraukšanā kļuva ātri vadību ieguvušais nīderlandietis Nīks Kimmans, sudrabu izcīnīja brits Kaijs Vaits, bet bronza bija kolumbietim Karlosam Ramiresam Jepesam, kurš trešais finišēja arī pirms pieciem gadiem Riodežaneiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu