"Nekad nedrīkstam padoties!" Kravčenoka/Graudiņa eiforijā pēc 1/4fināla sasniegšanas Tokijā (14)

CopyDraugiem X Whatsapp

Uzvara Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfinālā lieku reizi atgādina, ka mača gaitā ne mirkli nedrīkst padoties, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem uzsvēra Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras neslēpa lielo prieku par panākumu.

Latvijas duets sacensībās izlikts ar 16. numuru. Mūsu meitenes ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:17, 15:13) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas duetu Svetlanu Holominu/Nadeždi Makroguzovu, kuras turnīrā izsētas ar astoto numuru.

Graudiņa/Kravčenoka, olimpiskajās spēlēs startējot pirmo reizi, sasniegušas ceturtdaļfinālu, kur viņas tiksies ar kanādietēm Heteri Bensliju/Brendiju Vilkersoni (10.).

"Šī uzvara pierāda, ka mēs nekad nedrīkstam padoties, neskatoties ne uz ko," uzsvēra Graudiņa.

"Esam ļoti priecīgas. Jūtu eiforiju," piebilda Kravčenoka.

"Mums bija uzvarētāju mentalitāte - visu vai neko. Neko netaupījām. Spēle bija kaut kāds trakums, mēs bijām iedzinējos, taču nospēlējām bezbailīgi," pastāstīja Tīna.

Latvijas pludmales volejbolistes labāk izvēloties panākumu sīvā cīņā nekā pārliecinošu uzvaru.

"Labāk kārtīgs kapiņš. Mēs gribam laukumā būt vairāk, spēlēt vairāk - dabūt emocijas, iegūt spēļu praksi. Ir tikai viena spēle dienā, tāpēc vajag to izbaudīt," norādīja Kravčenoka.

Latvijas pāris trešajā setā atradās iedzinējos ar rezultātu 8:12, tomēr brīnumainā veidā atspēlējās un izcīnīja uzvaru.

"Man tobrīd tieši atausa atmiņā spēle Ķīnā, kur mēs kvalificējāmies Tokijas olimpiskajām spēlēm. Mēs bijām iedzinējos ar tādu pašu rezultātu. Un arī uzvarējām," atcerējās Graudiņa.

"Visa seta garumā bija ticība, ka varam uzvarēt. Nav kaut kāda fiziska iemesla, kāpēc šī ticība radās. Tā vienkārši bija iekšā," turpināja Tīna.

Svarīgā brīdī Latvijas pāris pieprasīja skatīt video atkārtojumu.

"Jā, tas bija taktisks gājiens, lai iegūtu laiku un apdomātos, ko mēs varam darīt labāk. Lai varam noticēt sev, un ka jāspēlē līdz galam," paskaidroja Kravčenoka. 

Pretinieces praktiski visu maču servēja pa Anastasiju.

"Man jau vienalga, tā ir taktika. Ir spēles, kad servē tikai pa Tīnu," pauda Kravčenoka.

"Domāju, ka Nastja ir ļoti priecīga, ka servē tikai pa viņu, jo viņa zina, ka tad ir uzvara. Tā ka viss kārtībā," smejot piebilda Graudiņa.

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sportistes līdz ceturtdaļfinālam vēlas uzlabot stabilitāti, lai mazinātu kļūdu skaitu.

"Gribētos mazāk nepiespiestās kļūdas, kā jau vienmēr. Šis tomēr nav parasts turnīrs, tas ir īpašs. Viss ir galvā! Tīri tehniski varbūt nav nekas jāuzlabo, vienkārši jāatrod tā pareizā sajūta, lai sevi nostādītu labāk," norādīja Graudiņa.

Meitenes pirms šī mača nebija sevišķi jāmotivē. Šīm pretiniecēm viņas maijā piekāpās Pasaules kausa četru zvaigžnu posmā Sočos cīņā par bronzu, kā arī 2018. gadā Jūrmalā Eiropas U-22 čempionāta finālā.

"Mēs pašas atradām sev motivāciju, jo viņas ir principiālas pretinieces," sacīja Kravčenoka.

Vai ceturtdaļfināla sasniegšana ir vairojusi pārliecību?

"Cerams, ka jā. Katra spēle ir citādāka. Nevar zināt, kas notiks nākamajā mačā. Jāiet uz priekšu ar tādu pašu pārliecību. Tas būs pavisam cits stāsts ar citām pretiniecēm. Būs citas sajūtas," pastāstīja Kravčenoka.

"Tas ir sports. Vienmēr gribi nospēlēt savu labāko spēli. Tomēr tas ne vienmēr izdodas," piebilda Graudiņa.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā latvietes spēlēs pret kanādietēm, kuras ir spēcīgas pretinieces.

"Ļoti laba komanda. Pirms pāris gadiem viņas bija pirmās pasaules tūrē. Mēs divreiz pret viņām spēlējām, bija ļoti grūtas un saspringtas spēles," atgādina Kravčenoka.

"Ļoti laba bloķētāja," nobeigumā piebilda Graudiņa.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu