ASV vingrotāja Kerija negaidīti uzvar brīvajās kustībās

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV vingrotāja Džeida Kerija pirmdien izcīnīja negaidītu uzvaru Tokijas olimpisko spēļu sacensībās brīvajās kustībās.

Finālā Kerija iekrāja 14,366 punktus, sudrabs ar 14,200 punktiem bija itālietei Vanesai Ferrari, bet divas bronzas godalgas ar 14,166 punktiem ieguva japāniete Mai Murakami un Krievijas Olimpiskās komitejas sportiste Angelina Meļņikova.

Lielbritānijas dvīņu māsas Džesika un Dženifera Gadirovas bija attiecīgi sestajā un septītajā vietā.

Paredzams, ka otrdien uz starta izies titulētā amerikāniete Simona Bailsa, kura Tokijā paguva piedalīties tikai daudzcīņas kvalifikācijā un iesāka komandu sacensības. Bailsa savu prombūtni pamatoja ar mentālās veselības problēmām.

Tikmēr vīriešiem vingrojumā uz riņķiem par olimpisko čempionu kļuva ķīnietis Jans Liu, kurš finālā nopelnīja 15,500 punktus. Otrais ar 15,300 punktiem bija uzvarētāja tautietis Hao Jou, bet trešo vietu ar 15,200 punktiem guva Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions Elefteris Petrunas no Grieķijas.

Atbalsta lēcienā vīriem zelta godalgu izcīnīja Dienvidkorejas vingrotājs Jēvans Šins. Viņam un Krievijas Olimpiskās komitejas sportistam Denisam Abljazinam bija pa 14,783 punktiem, bet Dienvidkorejas sportistam bija augstvērtīgāks rezultāts vienā no vingrojumiem, tādējādi par čempionu kļuva viņš.

Savukārt pirmo olimpisko medaļu vingrošanā Armēnijai sarūpēja Artus Davtjans, kurš šajā vingrojumā ar 14,733 punktiem bija trešais.

Vingrošanas sacensības Tokijā noslēgsies otrdien, kad tiks dalīti vēl trīs medaļu komplekti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu