Latvijas smaiļotājs Akmens: Ūdens Tokijā ir savādāks nekā jebkur citur

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Akmens
Roberts Akmens Foto: Ģirts Kehris

Tokijas olimpiskajās spēlēs smaiļošanas sacensības atšķirsies, jo tās notiks sālsūdenī, nevis, kā ierasts, saldūdenī, sarunā ar Latvijas žurnālistiem pastāstīja smaiļotājs Roberts Akmens.

25 gadus vecajam olimpisko spēļu debitantam priekšsacīkšu starts 200 metru distancē paredzēts trešdien plkst. 9:44 pēc Tokijas laika (plkst. 3:44 pēc Latvijas laika).

"Esmu aizvadījis vairākus treniņus gan uz ūdens, gan svaru zālē. Jūtos ļoti labi. Ūdens šeit ir savādāks nekā jebkur citur. Šeit ir sālsūdens. Līdz ar to ūdens ir daudz smagāks un blīvāks. Ir grūtāk airēt," pastāstīja Akmens.

"Tas ietekmē, ir pavisam citas sajūtas. Katrs ūdens atšķiras, bet šeit ir pavisam savādāks. Bet mēs ar treneri tam gatavojāmies, ka būs ļoti smagi. Vajadzēs ļoti daudz spēka," sacīja Latvijas sportists.

Akmens norādīja, ka ūdens, kurā notiks sacensības Tokijas olimpiskajās spēlēs, nedos priekšrocības kādam no konkurentiem.

"Ja godīgi, nezinu nevienu, kas gatavojās sālsūdenī. Tāpēc domāju, ka visiem dalībniekiem vairāk vai mazāk būs vienādi apstākļi."

Gatavošanos olimpiskajām spēlēm Akmens noslēdza Latvijā.

"Gatavojos Lielupē. Paveicās, ka visu laiku bija ļoti karsts, varēju pielāgoties Tokijas laikapstākļiem. Ļoti daudz airēju ar pretestību."

Latvijas smaiļotājs izbauda dalību olimpiskajās spēlēs. Viņš gan ir apņēmības pilns nostartēt pēc iespējas labāk.

"Iespaidi ir ļoti labi. Priecājos šeit atrasties. Man šeit viss patīk. Ciematā var sajust olimpisko atmosfēru," teica Akmens.

"Domāju, ka karstums nesagādās nekādas problēmas. Uz ūdens jūtos labi," turpināja Latvijas smaiļotājs.

"Finālu sasniegt ir ļoti reāli. Man ir jāizdara viss, ko es varu. Nedrīkstu pieļaut kļūdas. Tad arī iekļūšu finālā. Finālā visi ir uz vienas starta līnijas, tur var uzvarēt jebkurš."

Akmens nelauza galvu par laikapstākļiem, jo tos tāpat nevar ietekmēt.

"Man vienalga, kāds vējš pūš - pretvējš, sānu vējš vai pūš no mugurpuses. Varu braukt jebkuros laikapstākļos. Protams, var nospēlēt veiksmes faktors - ja esmu vienā vai otrā pusē - atkarībā no vēja vienā vai otrā malā būs grūtāk. Tas ir kaut kas tāds, ko nevaru ietekmēt."

Akmens sociālajos tīklos nereti manīts, pavadot laiku kopā ar Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču.

"Sekoju līdzi mūsējo startiem. Šodien noskatījos pludmales volejbola spēli, mūsējie ļoti labi nospēlēja. Ieguvu pozitīvas emocijas. Es ar viņiem dzīvoju vienā istabiņā. Skatos filmas. Nekas jauns, atpūšos tāpat kā jebkurā citā sacensību un treniņu periodā."

Akmens šogad Pasaules kausa posmā Krievijā izcīnīja trešo vietu. 

"Spiedienu pagaidām neizjūtu. Ir patīkams satraukums, kā pirms jebkurām sacensībām. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu sacensties."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu