Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Starp virslīgu un Eiropu

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas Optibet futbola virslīgai šosezon gribas sekot arī no liela attāluma. Piemēram – no Tokijas. Bez liekas liekuļošanas varu atzīt, ka starp olimpiskajām dienām – starp Latviju un Tokiju ir 6 stundu starpība – vēlu naktī gribas paņemt telefona aparātu un apskatīties, kā tad nospēlēja “Valmiera FK” ar Jūrmalas “Spartaku” un RFS ar FK “Metta”.

Pēc tam – arī to, kā tika gūti vārti. Abas minētās spēles bija vienīgās pagājušajā nedēļas nogalē, tās neko kardināli nemainīja turnīra tabulā, kurā ir izveidojušies divi atšķirīgu interešu trijnieki – proti, vienā cīnās par titulu, bet otrā par iespējamo vietu Eiropas kausos.

Tieši mūsu labāko klubu sekmīgā piedalīšanās UEFA Konferences līgas turnīrā ieviesa korekcijas spēļu grafikā (vēl arī Jūrmalas “Noah” noiešana no distances, par ko visām komandām tiks 3:0 tehniskās uzvaras nākamajās spēlēs ar šo komandu), un tas var ietekmēt ari rezultātus virslīgā – netiešā veidā, bet var. Var skatīties no kāda attāluma gribi, bet varēja redzēt, ka Valmieras komanda nebija spēlējusi kopš 2. jūlija. Tiesa, spartakieši arī tagad rāda krietni labāku sniegumu nekā sezonas pirmajā pusē, un žēl, ka jau tik daudz ir zaudēts.

Tas ar šo komandu notiek ne jau pirmo reizi. Vilciens ar medaļām aizgājis pārāk tālu, bet par ceturto vietu vēl var paspēkoties un tāpēc kaut punkts mačā ar valmieriešiem būtu ļoti noderējis, bet… Valmieras komandai vajag punktus, lai saglabātu izredzes cīņā par titulu un tieši spēlēs pret komandām, kuras ir aiz tevis, tamlīdzīgā situācijā punktus zaudēt nedrīkst. Valmieras komanda uzvarēja ar 2:1. RFS savukārt ar 4:1 pārspēja metiešus, un pirmajā trijniekā situācija paliek nemainīgi spraiga: RFS ir 46 punkti 18 spēlēs, “Valmiera FK” – 44 punkti 19 spēlēs, bet titula īpašniekam “Riga FC” – 41 punkts 19 spēlēs.

Valmieras komandai jau trešdien jāspēlē Liepājā – pret vēl vienu komandu, kas cīnās par ceturto vietu. Liepājnieki gan ir nedaudz atrāvušies no sava trio kompanjoniem (31 punkts 17 spēlēs pret BFC “Daugavpils” 27 punktiem 18 un spartakiešu 24 punktiem 20 spēlēs), taču punkti trešdien būs vajadzīgi abām komandām. Būs atkal naktī jāsniedzas pēc telefona…

Abas spēcīgākās Rīgas komandas ceturtdien aizvadīs pirmās spēles UEFA Konferences līgas 3. kvalifikācijas kārtā, pēc nedēļas – atbildes spēles, un nav teikts, ka tā būs pēdējā pietura. Vispirms jau tas attiecas uz “Riga FC”, kas tiksies ar Maltas vicečempionu “Hibernians”. Maltieši Čempionu līgas 1. kvalifikācijas kārtā ar 0:2 un 0:3 zaudēja Igaunijas čempionei “Flora” komandai. Vai tad mūsu čempionam “Hibernians” nav pa zobam? RFS pretinieks ir daudz nopietnāks – “Gent” no Beļģijas. Konferences līgas 2. kārtā 0:2 un 3:0 ar Norvēģijas klubu “Valerenga”.

2015.gada Beļģijas čempions aizvadītajā sezonā finišēja 7.vietā, jauno sezonu Ģentes komanda sāka ar vienu punktu divās pirmajās spēlēs, tajā nav lielu zvaigžņu, taču tā ir spēcīga komanda.

Tās rindās ir 15 dažādu ārvalstu futbolisti, starp kuriem ir, piemēram, Ukrainas izlases uzbrucējs Romāns Jaremčuks, divkārtējs Beļģijas čempions ar Lježas “Standard” un “Brugge” turku vārtsargs Sinans Bolats (12 spēles izlasē), Āfrikas Nāciju kausa ieguvējs 2017.gadā ar Kamerūnas izlasi centra aizsargs Maikls Ngadeu-Ngadzui, 2015.gada Eiropas līgas finālists ar Dnipro “Dnipro” pussargs Romāns Bezuss, šā gada U21 Eiropas čempions Vācijas izlases rindās pussargs Niklass Doršs (atnāca no Vācijas bundeslīgas Augsburgas komandas)… Bet vai bezcerigi? Noteikti ne.

Spēles “divās frontēs” nevar neietekmēt vienu no tām. Uz ko liks uzsvaru abi Rīgas klubi?

Foto: Ekrānuzņēmums
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu