Austrālijas izlase ar Blicavu sastāvā iekļūst Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas olimpisko spēļu sieviešu basketbola turnīrā ceturtdaļfinālā iekļuvusi Austrālijas izlase ar latviešu izcelsmes basketbolisti Sāru Blicavu (Blicavs) sastāvā.

Austrālijas basketbolistes ar 96:69 (22:24, 23:20, 23:8, 28:17) pirmdien uzvarēja Puertoriko izlasi. Blicava laukumā pavadīja piecas ar pusi minūtes un guva divus punktus, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas zem groza. Viņai gan vienīgajai savā komandā bija negatīvs +/- rādītājs -2.

Piektdien Blicava debitēja olimpiskajās spēlēs, tomēr ar viņas gūtajiem trim punktiem bija par maz, lai Austrālija C grupas otrajā spēlē uzvarētu Ķīnas valstsvienību. Pirmajā Austrālijas spēlē pret Beļģiju latviešu izcelsmes basketboliste laukumā nedevās.

Lai gan Austrālija, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieņēma 5.vietu, ar vienu uzvaru trīs spēlēs C grupā ieņēma trešo vietu, kopējā grupu turnīra tabulā tā ierindojās septītajā vietā un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Pēc grupu turnīra pirmās astoņas komandas kopējā tabulā iekļūst ceturtdaļfinālā, bet pārējās sadala 9.-12.vietu.

Visās trīs grupās līderes Ķīna, ASV un Spānija palika nepārspētas. Ceturto vietu grupu turnīrā izcīnīja Beļģija, kam seko Japāna un Serbija. Kā pēdējā ceturtdaļfinālā iekļuva Francija, kuras pirmdien grupu turnīra pēdējā spēlē ar 93:82 (22:19, 22:31, 23:21, 15:22) piekāpās amerikānietēm. 2016.gada spēlēs Francija palika pirmā aiz goda pjedestāla.

Trešdien ceturtdaļfinālā Austrālija tiksies ar pašreizējo olimpisko čempioni ASV izlasi, Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempione Spānija spēlēs ar Franciju, bet 2016.gada olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Serbija sacentīsies ar Ķīnu, kura pirms pieciem gadiem ieņēma 10.vietu. Iepriekšējo olimpisko spēļu astotās vietas ieguvēja Japāna Tokijas spēļu ceturtdaļfinālā spēlēs ar Beļģiju, kura 2016.gada olimpiskajās spēlēs nepiedalījās.

Pusfināla spēles Tokijas olimpiskajās spēlēs basketbolistes aizvadīs 6.augustā. Bronzas medaļas ieguvēja tiks noskaidrota 7.augustā, bet finālspēle notiks 8.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu