"Hawks" noslēgs maksimālo līgumu ar līderi Jangu; Laurijs dodas uz Maiami

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Atlantas "Hawks" uz maksimāli atļautajiem pieciem gadiem pagarinās sava līdera Trē Janga debitanta līgumu, paziņojis sportista aģents Omars Vilkess no "Klutch Sports".

Līgums paredz iespēju basketbolista atalgojumu palielināt par 30%, ja viņš tiktu iebalsots kādā no trim NBA simboliskajām izlasēm, tādējādi līgumā garantētā 172 miljonu ASV dolāru (145 miljoni eiro) bāzes alga var pieaugt līdz 207 miljoniem ASV dolāru līguma darbības laikā. Avoti, kas pārzina līguma detaļas, bet vēlējās palikt anonīmi, atklāja, ka līgumā ir punkts par iespēju to lauzt pēc ceturtās sezonas.

Līgums spēkā stāsies 2022./2023.gada NBA sezonā un spēkā būs līdz 2026./2027.gada sezonai. Pašlaik Jangam spēkā ir 2018.gada 1.jūlijā noslēgtais debitanta līgums, kas sākotnēji noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz divām sezonām.

Trīs sezonās "Hawks" rindās Jangs ir kļuvis par vienu no jaunās paaudzes labākajiem saspēles vadītājiem NBA. 2018.gada draftā ar piekto numuru Jangu izvēlējās Dalasas "Mavericks", bet "Hawks" ar trešo numuru izraudzījās slovēni Luka Dončiču, kurš pēc tam maiņas darījumā nonāca Dalasas "Mavericks" rindās un Jangs - "Hawks".

Savukārt jau piekto gadu pēc kārtas visvairāk pelnošais NBA basketbolists būs Goldensteitas "Warriors" saspēles vadītājs Stefens Karijs. Basketbola apskatnieka Marka Steina rīcībā esošā informācija liecina, ka Karijs drīzumā uz četriem gadiem pagarinās līgumu ar "Warriors", līguma summai sasniedzot 215 miljonus ASV dolāru.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņo, ka Kails Laurijs ar 90 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz trim gadiem pievienosies Maiami "Heat". Klubs esot panācis vienošanos ar Laurija līdzšinējo vienību Toronto "Raptors", kas paredz, ka Laurija vietā kanādiešu klubs varētu saņemt Goranu Dragiču un Presiusu Ačiuvu.

Tāpat "Heat" gatavojas uz maksimāli iespējamiem pieciem gadiem pagarināt līgumu ar vieglo uzbrucēju Džimiju Batleru, vēsta "The Athletic" žurnālists Šems Čaranija. Līguma kopējā summa sasniedz 182 miljonus ASV dolāru.

Piecu gadu līguma pagarinājumu no Klīvlendas "Cavaliers" pieņēmis viens no daudzsološākajiem jaunajiem centra spēlētājiem NBA Džerets Alens. Sarunām pietuvināta persona ziņu aģentūrai "The Associated Press" atklājusi, ka Alens ir piekritis līguma pagarinājumam par 100 miljoniem ASV dolāru.

36 gadus vecais Fīniksas "Suns" aizsargs Kriss Pols vienojies par četru gadu līgumu ar klubu par summu, kas var sasniegt 120 miljonus ASV dolāru. Pērn novembrī Oklahomasitijas "Thunder" aizmainīja Polu uz "Suns", kur viņam uz nākamo sezonu sākotnēji bija 44 miljonu ASV dolāru vērts spēlētāja izvēles līgums.

Brīvā aģenta statusā esošais Evans Furnjē, kurš iepriekšējās sezonas beigas aizvadīja Bostonas "Celtics" rindās, ar Ņujorkas "Knicks" vienojies par četru gadu līgumu par summu līdz 78 miljoniem ASV dolāru, liecina ESPN rīcībā esošā informācija.

Lonzo Bols no Ņūorleānas "Pelicans" pārcelsies uz Čikāgas "Bulls", ar kuru noslēgts 85 miljonu ASV dolāru vērts līgums uz četriem gadiem. Abu komandu maiņas darījumā "Pelicans" no Čikāgas saņems Tomāšu Satoranski, Geretu Templu un otrās kārtas drafta izvēli, ziņoja žurnālists Čaranija.

"Thunder", kā ziņo Vodžnarovskis, vienojies ar kanādieti Šeju Žilžesu-Aleksanderu par debitanta līguma pagarināšanu uz maksimālajiem pieciem gadiem. ESPN apskatnieks vēsta, ka līguma summa ir 172 miljoni ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu