"Olimpisko spēļu pusfināls - tas šķiet nereāli!" Graudiņa/Kravčenoka cenšas godam pārstāvēt Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra pusfināla sasniegšana šķiet kaut kas nereāls, taču bija pārliecība, ka tas ir izdarāms, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas sportistes Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa.

Latvijas duetam ir izdevies karjerā kļūt par Eiropas čempionēm, taču vēl nekad nav sanācis izcīnīt medaļu Pasaules tūres posmā. Kur meitenes smeļas pārliecību olimpiskajās spēlēs?

"Mēs sākām ļoti labi spēlēt 2019. gada beigās. Mums būtu medaļa, ja nesāktos koronavīrusa pandēmija. Vienkārši turpinām no tās vietas, kur sākām labi spēlēt," sacīja Graudiņa.

"Mačs bija ļoti sarežģīts. Mums bija jābūt ļoti fokusētām, jo pretinieces pieļāva daudz kļūdu. Mums vienkārši tās bija jāizmanto savā labā," piebilda Kravčenoka.

Latvijas pludmales volejbolistes neprāto, kuras pretinieces viņām stāsies pretī pusfinālā.

"Nav nozīmes, pret kuru komandu spēlēsim pusfinālā. Mums vienkārši jāparāda sava spēle. Un jābūt pārliecinātām laukumā," turpināja Anastasija.

No ārzemju mediju puses izskanēja jautājums: vai šo panākumu var dēvēt par pelnrušķītes stāstu?

"Mums šis panākums nav pārsteigums, jo esam laba komanda," uzsvēra Kravčenoka. 

"Mums vienkārši patīk spēlēt volejbolu. Redzēsim, kas notiks tālāk. Mums patīk atrasties uz šī laukuma," teica Graudiņa.

Latvijas duets neveiksmīgi nospēlēja otro setu, apgrūtinot sev cīņu ceturtdaļfinālā.

"Otrais sets mums izslīdēja no pirkstiem. Mēs pašas to zaudējām, nevis viņas uzvarēja. Turpinājumā bija jākļūst agresīvākām, un mēs to paveicām," sacīja Graudiņa.

Sportistes domā, ka olimpiskā medaļa Latvijai ļoti daudz nozīmētu - tas būtu lielisks panākums.

"Medaļa mums daudz nozīmētu. Latvija ir maza valsts. Katra medaļa ir kaut kas lielisks. Mēs centīsimies pārstāvēt Latviju, cik labi vien spējam," uzsvēra Graudiņa.

"Tas tikai tā skan skaļi, ka mēs uzvarējām ceturtdaļfinālā un iekļuvām pusfinālā. Mēs zinājām, ka varam viņas uzveikt. Spēle nebija laba - pret Brazīliju, Ameriku un Krieviju spēles bija daudz grūtākas. Šeit mēs vienkārši izdarījām to, ko mums vajadzēja izdarīt. Taču tagad esam olimpisko spēļu pusfinālā, kas šķiet kaut kas nereāls, neticams. Tas ir apbrīnojami!"  

Latvijas duetam pret šo Kanādas pāri tagad savstarpējos mačos bilance ir 3-0. Graudiņa un Kravčenoka pārspēja kanādietes arī 2019. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kā arī šā gada maijā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra ceturtdaļfinālā.

"Mēs zinājām, ka uzvarēsim. Iekšā bija tā pārliecība, bet negribējām to skaļi teikt. Tajā pašā laikā olimpiskajās spēlēs visa vēsture - iepriekšējās savstarpējās spēles - neko īsti nenozīmē. Visiem laukumā rokas trīc, iekšā ir uztraukums - galvenais, kā ar to tiec galā. Es teiktu, ka viņām gāja slikti, bet mēs labi tikām galā," spriež Graudiņa.

"Es negribētu, ka tāda komanda spēlē pusfinālā, tāpēc ka bloķētāja servē tehniski nepareizi. Lai tie bērni, kas skatās pludmales volejbolu, neredzētu to tehniku. Lai labāk paskatās uz mūsu taisnajām rokām," teica Kravčenoka, kritizējot Brendijas Vilkersones tehnisko sagatavotību.

Latvijas sportistes pieļāva astoņas kļūdas servēs, bet pretinieces kļūdījās 10 reizes.

"Jā, vējš bija. Es gan teiktu, ka tās kļūdas viņas pieļāva nevis vēja, bet spriedzes un uztraukuma dēļ. Nezinu, kāpēc viņām tik slikti gāja, jo viņas ir labas servētājas. Mums bija uzdevumi servēt pa noteiktām zonām, kuras viņām ir sarežģītākas. Trešajā setā tas mums labi izdevās," pastāstīja Graudiņa.

Jau iepriekš minētā pretiniece Brendija Vilkersone ir kreile.

"Mums Latvijā ir tik daudz kreiļu, ka mēs jau esam pieradušas pret viņām spēlēt. Arī pasaules tūrē ir vairākas kreiles. Mums patīk pret kreilēm spēlēt. Lai tik nāk," smejot sacīja Kravčenoka.

Vēl lieku reizi Kravčenoka atzīmēja, ka viņa ar Graudiņu labi spēlē, taču izšķirošais faktors ir būt gatavām psiholoģiski.

"Mēs jau to teicām - viss ir galvā, jo mēs visu mākam. Jāizguļas, labi jāpaēd. Mums plāns ir jau gatavs katrai dienai - kur, cikos un kas mums jādara," teica Kravčenoka.

"Paldies ārstam Jānim Kaupem, fizioterapeitiem un trenerim Gustavo Rošam. Šādā līmenī mēs vēl nekad nebijām tā aprūpētas. Lūk, rezultāts," pateicību pauda Graudiņa.

"Par spriedzi nevajag domāt. Šīs spēles noskaņojums bija tāds pats kā parastā spēlē," norādīja Kravčenoka.

"Piemēram, it kā mēs spēlētu Pasaules tūrē grupas maču," piebilda Graudiņa.

Atliek vien novēlēt Latvijas pludmales volejbolistēm saglabāt vēsu prātu arī pusfinālā.

Kā zināms, olimpiskajās spēlēs Latvijai pludmales volejbolā ir viena medaļā - 2012. gadā Londonas olimpiskajās spēlēs bronzu izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Pļaviņš kopā ar pārinieku Edgaru Toču sasnieguši Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu. Viņiem cīņa paredzēta naktī uz trešdienu plkst. 4.00 pēc Latvijas laika (plkst. 10.00 pēc Tokijas laika).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu