Foto Arī Pļaviņš/Točs iekļūst pusfinālā un turpinās cīņu par olimpiskajām medaļām (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs trešdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu turnīra pusfinālu, atkārtojot iepriekš Tīnas Graudiņas/Anastasijas Kravčenokas iespēto.

Ar 14.numuru sacensībās izsētais Latvijas pludmales volejbola pāris Pļaviņš/Točs ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Brazīlijas duetu, kura sastāvā laukumā devās 2016.gada olimpiskais čempions Alisons Seruti un Alvaru Filju. Abi izsēti ar ceturto numuru.

Pusfinālā ceturtdien pretī stāsies turnīrā ar pirmo numuru izliktie norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kuri ir pēdējo gadu dominējošie spēlētāji Pasaules tūrē.

Latvija ir vienīgā valsts, kas Tokijas olimpisko spēļu pusfinālos būs pārstāvēta ar diviem duetiem.

Rezultātu ar sitienu pāri blokam atklāja Pļaviņš, pēc tam sekoja trīs bezatbildes punkti Brazīlijas dueta izpildījumā, bet vēlāk pretinieki kļūdījās serves uzņemšanā, kas ļāva panākt neizšķirtu (6:6). Turpinājumā Toča spēle bloka atgrieza Latvijas pārim vadību (9:8).

Brazīlijas pludmales volejbolisti atbildēja ar trīs punktiem un atgriezās vadībā, tomēr turpinājumā Alisons divreiz izsita bumbu autā un vienreiz trāpīja tīklā - vadībā jau Latvijas duets (14:12). Vēlāk arī Filju sita autā un Točs nospēlēja veiksmīgi blokā, latviešiem iegūstot jau četru punktu handikapu (17:13). Seta galotnē Latvija latvieši vadību noturēja un uzvarēja ar 21:16.

Arī otrajā setā Pļaviņš/Točs turpināja spēlēt pa manāmi sagurušo Alisonu. Spēlējot pret viņu, Pļaviņš ar bloku pirmo reizi setā panāca divu punktu pārsvaru (6:4). Brazīlieši vēlāk izlīdzināja rezultātu, taču pašu kļūda servē un Toča vēl viens bloks atgrieza Latviju divus punktus priekšā (10:8). Pēc Alisona kļūdas uzbrukumā Latvijai jau trīs punktu pārsvars (12:9).

Ar Filju enerģiju Brazīlijai nebija gana, lai lauztu cīņas gaitu, un ceturtais Toča bloks iedeva latviešiem jau četru punktu pārsvaru pirms seta galotnes (16:12). Atdzīvojās arī Alisons, kurš pāris reizes sekmīgi nospēlēja pie tīkla uzbrukumā un divus punktus sadzēsa, vēlāk samazinot latviešu pārsvaru līdz punktam (17:16).

Toča jaudīgais uzbrukuma sitiens un Pļaviņa "eiss" ļāva atgūt komfortablu vadību (19:16). Turpinājumā vēl viena konkurentu kļūda deva iespēja izpildīt trīs mačbumbas, no kurām trešā tika realizēta - 21:19.

Pļaviņš/Točs B grupā uzvarēja divās no trim spēlēm un ieņēma otro vietu. Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), otrajā cīņā ar 2-1 pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, bet trešajā duelī ar 0-2 atzina meksikāņu Hosue Gastona un Hosē Rubio (23.) pārākumu.

Tikmēr Alisonam un Filju šāda pati bilance D grupā deva pirmo vietu. Vispirms viņi ar 2-0 pieveica argentīniešus Nikolasu Kapogroso un Hulianu Amado Azādu (21.), otrajā spēlē ar 1-2 tika zaudēts amerikāņiem Filipam Dalhauzeram/Nikolasam Lucenam (16.), bet noslēgumā izcīnīta uzvara 2-0 pār nīderlandiešiem Aleksandru Brouveru/Robertu Mēvsenu (9.).

Astotdalfinālā latvieši ar 2:0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār brazīliešiem Brunu Oskaru Šmitu, kurš bija Alisona pārinieks Riodežaneiro, un Evandru Gonsalvesu Oliveiru, kuri turnīrā izsēti ar astoto numuru.

Brazīlijas duets astotdaļfinālā ar 2-0 (21:14, 21:13) pārspēja latviešu pāridarītājus grupas turnīrā meksikāņus Hosui Gastonu un Hosē Rubio (23.).

Vienīgajā savstarpējā spēlē 2019.gada Pasaules tūres turnīrā Ešpiņu ar 2-0 (21:19, 21:15) pārāki bija brazīlieši.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 7.augustā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu