Latvijas šķēpmetējs Čakšs: Tas šķita bezgalīgi ilgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Gatis Čakšs
Gatis Čakšs Foto: Reuters/ScanPix

Gaidot savu metiena kārtu, šķita, ka tas ilgst veselu mūžību, pēc neveiksmīgām sacensībām Tokijas olimpiskajās spēlēs teica Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs.

Tokijas olimpisko spēļu šķēpmešanas kvalifikācijas sacensībās piedalās 32 sportisti, kuri sadalīti divās grupās. Čakšs startēja A grupā, ieņemot 10. vietu 16 sportistu konkurencē.

Lai iekļūtu finālā, trīs metienos bija jāizpilda kvalifikācijas normatīvs 83,50 metri vai arī pēc rezultāta jāiekļūst 12 labāko sportistu skaitā starp 32 dalībniekiem.

Čakšs kvalifikāciju sāka ar neieskaitītu mēģinājumu, bet turpinājumā viņš uzrādīja rezultātus 78,73 un 78,02 metri.

Tribīnēs no pat liela attāluma bija redzams, ka Čakšs ir neapmierināts ar savu rezultātu.

"Nezinu, kas notika. Nevienu metienu nevarēju trāpīt. Jutos labi. Pamodos, visu darīju pareizi. Visu ievēroju, ēdu pareizi, gāju laicīgi gulēt. Varbūt kaut kas jādara nepareizi, tad būs savādāk," sprieda Čakšs.

Gaidot savu metiena kārtu, Latvijas vieglatlēts daudz staigāja pa šķēpmešanas sektora brīvajām zonām. 

"Protams, satraucos. Ar treneri runājām, ka pirmajā metienā ir jāmet. Mēs zinājām, ka to varam, taču..." smagi noelšoties, skaidroja Čakšs.

Starp metieniem Čakšs piegāja pie tribīnēm un apspriedās ar treneri.

"Viņš prasīja: kas notiek? Pats zināju, ka kaut kas nav labi. Domāju, ka pajautāšu padomu un kaut ko sakārtosim. Tomēr sacensībās jau vairs neko nevari izmainīt. Esi trenējies visu gadu, visu darījis - ir vienkārši jāmet."

Čakšam kvalifikācijas A grupā bija pēdējais kārtas numurs (16.).

"Bija grūti. Gribas ātrāk izmest, jo sen jau esi iesildījies. Bija jāgaida vairākas minūtes, līdz tiku pie savas kārtas. Tas šķita bezgalīgi ilgi. Arī iesildoties man bija jāgaida pēdējā kārta." 

Uzzinot, ka būs pēdējais kārtas numurs, Čakšam tas bija trieciens jau iepriekšējā dienā pirms sacensībām.

"Jau vakar, kad izdzirdēju, ka esmu pats pēdējais, nedaudz sabijos. Taču centos to izlaist ārā no galvas, lai tas man netraucē."

Pēc trīs gadiem būs Parīzes olimpiskās spēles, kurām Čakšs ir apņēmies kvalificēties.

"Protams, cerēšu un centīšos. Ja ilgi pārdzīvošu, nekur tālāk netikšu. Šo sporta veidu es mīlu. Jāturpina!"

Čakšs šosezon laboja personisko rekordu, sasniedzot lielisku rezultātu 87,57 metri. Latvijā ar mūsdienu paaudzes šķēpiem šis rezultāts atpaliek tikai no valsts rekordista Vadima Vasiļevska (90,73 m).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu