Grigorjeva sasniedz Tokijas olimpisko spēļu bronzas finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva trešdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu bronzas finālu.

Grigorjeva, kura startē svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, gandarījuma turnīra pusfinālā ar rezultātu 14:7 pārspēja rumānieti Kristu Inci.

Vēlāk plkst.14.55 bronzas finālā Latvijas sportistei pretī stāsies ukrainiete Irina Koļadenko.

Pirmajā minūtē Grigorjevai padevās labi uzbrukumi, tomēr divus punktus, noguldot Latvijas sportisti uz krūtīm, guva pretiniece. Nākamajā minūtē daugavpiliete izstūma pretinieci ārpus cīņas apļa un vienu punktu atguva, to pašu atkārtojot arī vēlāk - 2:2.

Tuvojoties otrā perioda vidum, Grigorjeva ar vienu metienu guva četrus punktus un pievienoja vēl divus - 8:2. Tiesa, pretiniece nometa Latvijas cīkstoni uz muguras un atguva četrus punktus. Rumānijas sportiste agresīvi gāja uz atspēlēšanos, kas ļāva Grigorjevai iegūt vēl divus punktus - 10:6.

Foto: Reuters/ScanPix

Grigorjevai izkāpjot no apļa, Ince vienu punktu atguva, taču Latvijas sportiste noguldīja pretinieci uz krūtīm un panāca 12:7. Cīņas beigās daugavpiliete pievienoja vēl divus punktus.

Jau ziņots, ka otrdien pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā Grigorjeva ar 0:8 zaudēja grupas favorītei no Kirgizstānas Aisulu Tinibekovai.

Vēlāk ceturtdaļfinālā Tinibekova pēc 6:0 panākšanas noguldīja uz lāpstiņām rumānieti Kristu Inci, bet pusfinālā panāca 10:0 pret ukrainieti Irinu Koļadenko, dueli noslēdzot priekšlaicīgi.

Londonas olimpiskajās spēlēs Grigorjeva ierindojās devītajā, Riodežaneiro - astotajā vietā. Šajā olimpiskajā ciklā viņas kontā ir uzvara Eiropas spēlēs 2019.gadā, trešā vieta 2017.gada pasaules čempionātā un sudrabs ar bronzu Eiropas meistarsacīkstēs.

Viņas pretiniece svara kategorijā līdz 62 kilogramiem Eiropas spēlēs 2019.gadā izcīnīja bronzu, bet pēdējos divos Eiropas čempionātos svara kategorijā līdz 65 kilogramiem izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļu.

Grigorjeva Tokijā ir vienīgā Latvijas pārstāve cīņas sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu