Derouzens atstāj "Spurs"; Entonijs pievienojas Lebronam

CopyDraugiem X Whatsapp
Demars Derouzens
Demars Derouzens Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Čikāgas "Bulls" uz trim gadiem parakstīs līgumu ar Demaru Derouzenu, liecina "The Athletic" žurnālista Šema Čaranija rīcībā esošā informācija.

85 miljonu ASV dolāru (71,5 miljonu eiro) vērtais līgums noslēgts maiņas darījumā starp "Bulls" un Sanantonio "Spurs".

Čaranija ziņo, ka maiņas darījumā "Spurs" no "Bulls" iegūs Tadeusu Jangu, pirmās kārtas drafta izvēli un divas otrās kārtas izvēles.

Pagājušajā sezonā Derouzens "Spurs" rindās vidēji spēlē guva 21,6 punktus, izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un nepilnu vienu reizi pārtvēra bumbu.

Savukārt brīvā aģenta statusā esošais uzbrucējs Karmelo Entonijs parakstīs viena gada līgumu ar Losandželosas "Lakers", viņa aģents atklājis ESPN basketbola apskatniekam Eidrienam Vodžnarovskim.

Gaidāms, ka 37 gadus vecā Entonija alga tiks noteikta tā dēvētā veterāna minimuma apmērā, proti, atbildīs viņa atalgojumam pēdējās divās Portlendas "Trail Blazers" aizvadītajās sezonās.

Līgums nozīmētu, ka piepildās Entonija un viņa laba drauga Lebrona Džeimsa mērķis reiz spēlēt vienā komandā. Abi basketbolisti kopā ir spēlējuši ASV valstsvienībā, bet nekad nav bijuši NBA komandas biedri. Entonijs bija viens no spēlētājiem, kurš savulaik "Knicks" sastāvā palīdzēja NBA iejusties Kristapam Porziņģim.

Otrdien "Lakers" aktīvi iesaistījās spēlētāju tirgū. Neoficiāli tiek ziņots, ka panākta vienošanās ar brīvā aģenta statusā esošo Maliku Monku, kurš varētu uzlabot komandas precizitātes rādītājus, kā arī divu gadu līgums noslēgts ar Kendriku Nanu, kurš iepriekš spēlēja Maiami "Heat". Savukārt Teilena Hortona-Takera līgums pagarināts uz trim gadiem, darījuma summai sasniedzot 32 miljonus ASV dolāru.

Lai gan NBA komandas sarunas par līgumiem ar spēlētājiem sāka 2.augustā, oficiāli tos parakstīt var tikai pēc piektdienas pusnakts. Lai gan parasti tās ir tikai tehniskas detaļas, ir bijuši reti gadījumi, kad spēlētāji atkāpjas no mutiski panāktās vienošanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu