Šajā nedēļas nogalē Rīgas lidostā notiks Red Bull Car Park Drift

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Red Bull Content Pool

Šī gada 7. un 8. augustā lidostas “Rīga” ilgtermiņa autostāvvietā P3 pirmo reizi Latvijā notiks globālās drifta sacensību sērijas Red Bull Car Park Drift pasākums, kurā par uzvaru cīnīsies labākie drifteri no Latvijas. Unikālais sacensību koncepts un netradicionāli vērtēšanas kritēriji vienaldzīgu neatstās nevienu adrenalīna cienītāju.

Red Bull Car Park Drift arī Latvijā neiztiks bez īpašajiem viesiem, jo pie mums viesosies viens no pasaulē vadošajiem drifta braucējiem Johaness Hountondži no Vācijas, kas Latvijas līdzjutējiem kopā ar viņa brāli Eliasu ir plašāk pazīstami kā Red Bull Drift Brothers, kuri arī šogad startēja Drift Masters posmā Rīgā.

Kopš pirmajām sacensībām Libānā Red Bull Car Park Drift ir kļuvis par plaši atpazīstamu, globālu sacensību konceptu, kura kvalifikācijas sacensības notiek visā pasaulē, galvenokārt Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā. Šogad sekojot globālajai pandēmijai, Red Bull Car Park Drift čempionāts tika pagarināts no 2020. gada augusta līdz 2021. gada oktobrim, vietu kalendārā pirmoreiz iegūstot arī Latvijai. Rīgas posms norisināsies lidostas “Rīga” ilgtermiņa autostāvvietā P3. Koncepta interesantākā daļa ir tā, ka papildus vērtēšanai par drifta prasmēm autovadītāji tiek apbalvoti arī par to, cik labi izskatās viņu automašīnas, kā tās izklausās, riepu radītajiem dūmiem, trases virziena ievērošanu, kā arī braucēju prasmi trases konfigurāciju veikt nepārtrauktā sānslīdē.

Foto: Red Bull Content Pool

Dalībniekiem reģistrācija, kā arī plašāka informācija par pasākumu saitē: www.redbull.lv/carparkdrift. Dalība sacensībās tikai no 18 gadu vecuma.

Apmeklētājiem

Apmeklētāju skaits ierobežots: līdz 1000.

Ieeja skatītājiem 2021. gada 8. augustā BEZ MAKSAS.

Pasākumu atļauts apmeklēt gan pret COVID-19 vakcinētām vai pārslimojušām personām, gan personām ar negatīvu COVID-19 testu, kas veikts pēdējo 48 stundu laikā, uzrādot derīgu sertifikātu.

Pasākumā būs pieejama maksas stāvvieta, kā arī aicinām izmantot iespēju doties uz pasākumu ar sabiedrisko transportu.

Foto: Red Bull Content Pool

7. augusts, pirmskvalifikācija (tikai dalībniekiem)

PRE-PARTY, 20:00, ZAKUSKA, Tallinas kvartālā

8. augusts, fināli (ieeja arī skatītājiem)

16:00 Sacensību atklāšana

16:05 Kvalifikācija (Top 17 un Wildcard dalībnieki)

17:15 TOP 8 braucieni

17:40 TOP 4 braucieni

18:00 apbalvošana

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu