Kalniņam apakšgrupā ielozē vairākus līdz šim nesastaptus karatistus

CopyDraugiem X Whatsapp
Kalvis Kalniņš
Kalvis Kalniņš Foto: Kalvis Kalniņš/Facebook

Latvijas karatē cīkstonis Kalvis Kalniņš trešdien uzzināja savus pretiniekus Tokijas olimpisko spēļu turnīra apakšgrupā, kurā ar vairākiem sportistiem cīnīsies pirmo reizi karjerā.

Kalniņš B apakšgrupā cīnīsies ar francūzi Stīvenu da Kostu, itāli Andželo Kreščenco, venecuēlieti Andresu Eduardo Maderu-Delgado, jordānieti Abdelu Rahmanu Almasatfu un bēgļu komandu pārstāvošo irāni Hamūnu Derafšipuru.

Kalniņš šonedēļ sarunā ar Latvijas medijiem kā neērtāko iespējamo pretinieku minēja augumā raženo un godalgām bagāto ēģiptieti Ali El-Savi, kurš cīnīsies otrā grupā.

Kalniņš ierasti startē svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, kas Tokijā apvienota ar kategoriju līdz 67 kilogramiem, tādējādi ne visi pretinieki karjeras laikā ir sastapti. No sportistiem, kas piedalās kategorijā līdz 67 kilogramiem, Kalniņš iepriekš karjerā spēkojies tikai ar Derafšipuru, kurš 2018.gada pasaules čempionātā izcīnīja bronzu.

Da Kosta ir -67 svara kategorijas karatists, 2018.gada pasaules čempions un trīskārtējs Eiropas čempions, kā arī pasaules ranga līderis. Arī Kreščenco ir 2018.gada pasaules čempions, tikai svara kategorijā līdz 60 kilogramiem. Itālis bijis biežs jelgavnieka pretinieks pēdējos gados, turklāt aprīļa beigās Kalniņš viņu uzveica premjerlīgas posma trešajā kārtā.

Madera-Delgado ikdienā startē svara kategorijā līdz 67 kilogramiem, venecuēlietim izcīnot vairākas godalgas karatē premjerlīgas posmos un bronzu 2016.gada čempionātā. Tāpat no šīs kategorijas nāk Almasatfa, kurš līdzšinējā karjerā nav izcēlies ar spožiem panākumiem, toties aprīlī izcīnīja sudrabu karatē premjerlīgas posmā.

Olimpiskajās spēlēs 12 karatisti sadalīti divās apakšgrupās pa sešiem cīkstoņiem katrā. Pusfinālā iekļūs katras grupas divi labākie sportisti pēc viena apļa turnīra. Pusfinālu uzvarētāji cīnīsies par zeltu, bet abiem zaudētājiem tiks bronzas godalgas.

Turnīrs sāksies ceturtdien plkst.6.05 pēc Latvijas laika.

Kalniņš ir 2019.gada Eiropas spēļu un 2017.gada Eiropas čempions. Pirms trīs gadiem viņš izcīnīja bronzu Eiropas meistarsacīkstēs un piekto vietu pasaules čempionātā.

Karatē Tokijā debitēs olimpisko spēļu programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu