Grigorjeva vīlusies par zaudējumu; treneris Zvirbulis atklāj nianses par traumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Grigorjeva
Anastasija Grigorjeva Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva ir ļoti vīlusies par zaudējumu cīņā par Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļu, savukārt viņas treneris Armands Zvirbulis atklāja nianses par sportistes traumu.

"Tagad ir grūti vērtēt cīņu. Vienmēr pēc cīņas saku, ka varēju labāk, varēju vairāk. Nevienu brīdi sevi nepazemoju. Nedomāju par to, ka būtu jāpastāv, jāpagaida, jāpataupa spēki. Protams, neesmu apmierināta ar rezultātu. Esmu vīlusies, ka nesasniedzu mērķi. Sajūtas ir tādas kā visiem, kuri zaudē," atzina Grigorjeva.

Nokļuvusi iedzinējos, Grigorjeva cīņas beigu daļā mēģināja aizāķēt pretinieci aiz kājas un nogāzt viņu.

"Bija palikušas 10 sekundes. Ticēju brīnumam, jo dažādi var notikt - cilvēks var paklupt vai kas tamlīdzīgs atgadīties. Biju izmisumā, jo apzinājos, ka zaudēju cīņu par medaļu," norādīja sportiste.

"Taktika bija nedot viņai iespēju sagrābt galvu no augšas. Tomēr viņa tāpat vairākas reizes satvēra galvu. Vēl vajadzēja kontrolēt viņas kreiso roku un pašai iet uz priekšu un stumt," skaidroja cīkstone.

Grigorjevai tagad plānā ir atpūta un rehabilitācija. Noprotams, ka 31 gadu vecā cīkstone turpinās sportistes karjeru un gatavosies 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Ir jāsaved kārtībā veselība. Medaļas nav, tātad ir jāgatavojas tālāk. Ja būtu medaļa, tad vēl domātu," piebilda Grigorjeva.

"Ukrainiete galvu tvēra ar abām rokām, kas cīņā ir aizliegts. Viņa jau vairākus gadus to dara. Tiesneši tikai beigās viņai izteica brīdinājumu. Viņi laikam nesaprot, ka jābrīdina jau pirmajā periodā. Mēs jau treniņos negatavojamies pret aizliegtiem paņēmieniem, tas būtu nepareizi. Līdz ar to tādā veidā viņa neļāva Anastasijai paņemt savus punktus," skaidroja treneris Zvirbulis.

"Lai ar tiesnešiem cīnītos, man šādi notikumi bija jāparedz trīs gadus iepriekš, jāiesniedz oficiāli dokumenti. Es jau Anastasijai teicu - šī ir cīņa par bronzu. Varbūt pašai vajadzēja kaut ko aizliegtu izdarīt, kamēr atļauj. Lai pabrīdina, tad padomās. Visu laiku bļāvām tiesnešiem, taču pretinieci pabrīdināja tikai beigās," vīlies bija Grigorjevas treneris.

"Otra situācija - palika 10 sekundes, Anastasija nometa ukrainieti zemē. Vajag aizskriet, taču pretiniece ieķērās triko. Liekas, ka tas ir sīkums. Taču tie, kas ir cīnījušies, zina, ka pietiek pavisam nedaudz, lai tevi apturētu," turpināja Zvirbulis.

"Tās it kā ir sīkas lietas, taču tās lauž cilvēku likteņus. Ukrainiete ir vēl jauna, viņa vēl brauks uz citām olimpiskajām spēlēm. Tādas tiesnešu kļūdas neļauj Anastasijai veikt kārtīgu ierakstu vēsturē," neapmierināts bija treneris.

Zvirbulis atklāja, ka Grigorjeva pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm nav varējusi pilnvērtīgi sagatavoties ceļgala traumas dēļ.

"Jā, viņa pēdējo mēnesi nevarēja pilnvērtīgi trenēties - bija ceļgala trauma. Protams, ir dakteri, kas palīdz. Anastasija cīnījās kārtīgi un izlika no sevis visu," pastāstīja treneris.

"Parasti pirms starta septiņas līdz 10 dienas obligāti taisa kādas 3-4 kontrolcīņas, lai ieietu ritmā. Šajā reizē daudzas nianses nācās izlaist," piebilda Zvirbulis. 

"Teicām viņai, ka cīnoties viss tāpat aizmirsīsies. Būs dakteri, kas palīdzēs, lai celis nesāpētu. Tā arī bija."

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Grigorjeva ierindojās devītajā, bet pirms pieciem gadiem Riodežaneiro - astotajā vietā.

Šajā olimpiskajā ciklā Grigorjevai ir uzvara Eiropas spēlēs 2019. gadā, trešā vieta 2017. gada pasaules čempionātā un sudrabs ar bronzu Eiropas meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu