Foto un video ⟩ Mājās sagaidīts olimpiskais bronzas medaļnieks Plēsnieks

CopyDraugiem X Whatsapp

Trešdienas vakarā Latvijā tika sagaidīts Tokijas olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībās bronzas medaļu izcīnījušais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

Viņš kopā ar treneri Eduardu Andruškevicu Rīgā ieradās plkst. 21.55 ar avioreisu no Frankfurtes.

Lidostā "Rīga" viņus sagaidīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un svarcelšanas treneris Viktors Ščerbatihs, kurš pats 2004. gadā izcīnīja sudraba medaļu Atēnu olimpiskajās spēlēs un bronzas medaļu 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"Gribu pateikt visiem lielu paldies, kuri ar mani gājuši kopā šo ceļu un ticējuši man," uzreiz pēc atgriešanās Rīgā teica Plēsnieks. 

Viņš taisnā ceļā no lidostas Rīga dosies uz mājām Ventspilī. 

"Atmosfēra Tokijā bija saspringta. Tur bija ļoti daudz pasaules labākie atlēti, man bija lepnums tur būt. Visi labākie vienā punktā. Gribu pateikt arī paldies par atbalstu sievai. Viņa šajā laikā mājās bija gan mamma, gan tētis," uzsvēra Plēsnieks. 

Sagaidītāju vidū bija izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Plēsnieka ģimenes locekļi un ap 20 līdzjutēju. Muižniece, kura uzteica svarcēlāja neatlaidību un gribasspēku, pārvarēt grūtības, un pauda cerību, ka reiz Plēsnieks turpinās kā treneris audzinot jauno svarcēlāju paaudzi Latvijā.

Bronzas medaļnieku sagaidīt lidostā bija ieradies arī basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis, kurš kopā ar Latvijas 3x3 basketbola komandu Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu. Viņš svarcēlājam uzdāvināja rupjmaizi un pienu.

"Mums bija grūti, bet arvien kļuva labāk. Bet viņš to izdarīja un tagad esmu priecīgs, ka mums tas izdevās - bronza," lidostā sacīja Andruškevics. "Strādāsim tālāk, lai startētu 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs."

Plēsnieks otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 109 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu, kas sportistam ir lielākais panākums karjerā.

Plēsnieks raušanā pacēla 180 kilogramus, bet grūšanā 230 kilogramus, summā pievarot 410 kilogramus. Ventspili pārstāvošais dobelnieks laboja Latvijas rekordus grūšanā un summā.

Foto: Artūrs Plēsnieks Tokijas olimpiskajās spēlēs 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu