Smagu kritienu piedzīvojušais Fīldss tiks izrakstīts no slimnīcas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas olimpisko spēļu BMX sacensībās smagu kritienu piedzīvojušais amerikānis Konors Fīldss ceturtdien tiks izrakstīts no slimnīcas.

Fīldss ir "uz atlabšanas ceļa", paziņoja ASV Riteņbraukšanas savienība.

"Tagad viņš atgriezīsies mājās Nevadas štata Hendersonā, lai būtu kopā ar draugiem un ģimeni un sāktu rehabilitāciju," savienība informēja.

28 gadus vecais Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā ceturtdien savā "Twitter" kontā rakstīja: "Esmu atgriezies. It kā. Joprojām nostāvēt varu tikai pa 5-10 minūtēm, bet mēs pie tā strādājam."

Jau vēstīts, ka 30.jūlijā Tokijas olimpisko spēļu pusfināla trešajā braucienā Fīldss piedzīvoja smagu kritienu, no trases tika nonests nestuvēs un nogādāts slimnīcā.

Pēc pirmajām divām kārtām sacensību favorīts Fīldss bija ceturtajā vietā. Pusfināla braucienā viņš startēja no pirmās pozīcijas, krita un nekustīgi palika guļam uz asfalta, viņam pāri pārbraucot diviem sāncenšiem.

Pēc nogādāšanas slimnīcā pirmajā naktī Fīldss bija intensīvās terapijas nodaļā, bet pēc tam turpināja ārstēšanos aprūpes nodaļā. Viņam tika konstatēta smadzeņu asiņošana, kā arī ribu un plaušu savainojumi.

Tokijas olimpiskajās spēlēs par čempionu BMX riteņbraukšanā kļuva ātri vadību ieguvušais nīderlandietis Nīks Kimmans, sudrabu izcīnīja brits Kaijs Vaits, bet bronza tika kolumbietim Karlosam Ramiresam Jepesam, kurš trešais finišēja arī pirms pieciem gadiem Riodežaneiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu