Točs: Pretinieki nospēlēja labi, mēs - viduvēji (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs olimpisko spēļu turnīra pusfinālā nospēlējuši viduvēji, kamēr pretinieki demonstrēja labu sniegumu, Tokijā sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem pauda Točs.

Pļaviņš/Točs ar rezultātu 0-2 (15:21, 16:21) zaudēja sacensību pirmajiem numuram - Norvēģijas duetam Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam. Norvēģi ir pēdējo gadu pasaulē vadošais pāris pludmales volejbolā, viņi trīs gadus pēc kārtas uzvarējuši Eiropas čempionātā.

"Pirmais sets pagāja Anneša Mūla blokā. Netikām ar to galā, daudzas bumbas bija tuvu tīklam. Viņi sāka agresīvāk servēt un arī vēl labāk spēlēt aizsardzībā," sacīja Točs.

Mūls guva 10 punktus ar bloku, tikmēr Točs tikai divus.

"Viņi nospēlēja ļoti labi. Mēs nospēlējām viduvēji. Cīnījāmies par katru bumbu, taču neguvām panākumus," teica Točs.

"Viņi spēlēja labā ritmā. Ja viņi pieļautu vairāk kļūdu, viņiem nāktos piedomāt. Taču viņiem tas nebija jādara, viņi jutās komfortabli," piebilda Pļaviņš.

"Mums bija arī slikta spēle pret Meksiku, pēc kuras mēs nākamajā mačā uzvarējām. Turnīrs turpinās, jācīnās līdz pat pēdējās spēles beigām," turpināja Točs.

"Viņi ir malači. Viņi jau sākumā uztaisīja atrāvienu un sajuta pārliecību. Olimpiskajās spēlēs tas ir raksturīgi. Galotnēs iedzīt zaudēto ir ļoti grūti," sprieda Pļaviņš.

"Viņi laukumā dara to, ko grib. Mums neizdevās piespiest viņus mainīt spēli. Viņi neko pārdabisku neizdarīja, neko jaunu neparādīja. Vienkārši viņi to darīja tik labi un tik jaudīgi, ka nespējām turēties pretī," atzina Mārtiņš.

Kaut arī šajā mačā jau laikus varēja noprast, ka Latvijas duetam ir maz izredžu atspēlēties un izcīnīt uzvaru, puiši cīnījās un spēkus netaupīja ne mirkli.

"Netaupījām spēkus. Vienkārši izspēles beidzās ātri. Garajās izspēlēs cīnījāmies līdz galam. Spēles notiek pēc dienas pauzes, tāpēc nekāda taupīšanās nevar būt," uzsvēra Točs. 

"Es katru bumbu situ un mēģināju trāpīt, taču atdūros blokā, kaut arī no tā nebijos. Atdevu kortā visus spēkus, man nav nekādu pārmetumu sev. Pārdzīvot nav vērts," piebilda Edgars.

Otrā pusfinālā ceturtdien spēkojās Krievijas Olimpiskās komitejas pāris Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis un Kataras duets Čerifs Junuss/Ahmeds Tidžans.

"Labāko četriniekā pārējās trīs komandas ir izsētas ar pirmo, otro un trešo numuru, bet mēs ar padsmito. Kuram būs labāka diena, tie arī uzvarēs," norādīja Pļaviņš.

Nedaudz vēlāk noskaidrojās, ka cīņā par bronzu Pļaviņš/Točs spēkosies ar Kataras duetu.

"Neviens no pretiniekiem nav mums parocīgs. Viņi regulāri Pasaules kausos izcīna medaļas, bet mēs ne, līdz ar to pārliecība būs pretinieku pusē. Labi jāsāk spēle, tad jācer, ka viņi neatjēgsies. Jebkuri pretinieki bronzas mačā pret mums būs favorīti," atzina Mārtiņš.

"Ar gadiem emocijas sit daudz augstāku vilni. Nezinu, kāpēc tā ir. Londonā pusfinālā zaudējums aizmirsās ātri," atminas 2012. gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks.

Pēc mača Pļaviņam un Točam uzreiz turpat kortā bija iespēja aprunāties ar tuviniekiem videozvanā.

"Tas nebija baigi labi. Uzreiz bija asaras acīs, emocijas bija grūti savaldīt. Tāpat vēl jau zvanīs uz mājām. Apskatīsies vēl, ko cilvēki mums atrakstījuši. Nebūs viegli. Vajadzētu tagad klusumu un mieru," ar asarām acīs pateica Pļaviņš.

Cīņa par bronzas medaļām notiks sestdien plkst. 4.00 pēc Latvijas laika (plkst. 10.00 pēc Tokijas laika).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu