Olipisko zeltu karatē izcīna Francijas un Bulgārijas sportisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvens da Kosta
Stīvens da Kosta Foto: AFP/SCANPIX

Olimpiskās zelta medaļas Tokijā ceturtdien karatē sacensībās izcīnīja arī Francijas un Bulgārijas sportisti.

Jau ziņots, ka spāniete Sandra Sančesa Haime ceturtdien kļuva par vēsturē pirmo olimpisko čempioni karatē, uzvarot "kata" jeb bezkontakta sacensībās.

Pirmo zeltu karatē vīriešu konkurencē izcīnīja Stīvens da Kosta no Francijas, kurš "kumite" sacensību svara kategorijā līdz 67 kilogramiem finālā ar 5:0 pārspēja turku Erajus Samdanu.

Bronzas medaļas izcīnīja Kazahstānas sportists Darhans Asadilovs un Jordānijas sportists Abdels Rahmans Almasatfa.

Jau ziņots, ka Latvijas sportists Kalvis Kalniņš pirmajā duelī ar 3:8 zaudēja jordānietim Almasatfam, otrajā ar 4:2 uzveica venecuēlieti Andresu Eduardo Maderu-Delgado, trešajā ar 2:11 cieta neveiksmi pret nākamo čempionu da Kostu, bet pēdējā duelī ar rezultātu 3:5 zaudēja bēgļu komandu pārstāvošajam irānim Hamūnam Derafšipuram. Itālis Andželo Kreščenco pēc pirmās cīņas no turnīra izstājās.

Sievietēm "kumite" sacensībās svara kategorijā līdz 55 kilogramiem zeltu izcīnīja bulgāriete Iveta Goranova, kura izšķirošajā cīņā svinēja uzvaru ar 5:1 pār favorīti Anželiku Terļugu no Ukrainas.

Bronzas medaļas izcīnīja Betīna Planka no Austrijas un Taivānas karatiste Tzujuņa Veņa.

Karatē kopā ar sērfošanu, klinšu kāpšanu un skeitbordu ir viens no četriem sporta veidiem, kas debitē Tokijā, Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai mēģinot uzrunāt jaunāku auditoriju.

Pēdējo medaļu komplektu Tokijā karatisti izcīnīs sestdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu