Kravčenoka: Apetīte aug ēdot. Gribējās sasniegt vairāk (329)

CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas pludmales volejbolistes Tokijas olimpiskajās spēlēs ieguva pārliecību, ka viņām ir pa spēkam izcīnīt medaļas, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem pauda Tīnas Graudiņas pāriniece Anastasija Kravčenoka.

Olimpisko spēļu turnīrā cīņā par bronzu ar 16. numuru izsētais Latvijas duets ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) zaudēja Šveices pārim Joanai Heidrihai/Anukai Veržē-Deprē (12.).

"Šveices komanda ir ļoti spēcīga. Viņas ir guvušas panākumus jau iepriekš. Viņas labi nospēlēja, viņas pelnīti uzvarēja," pēc zaudējuma atzina Kravčenoka.

Šveicietes laukumā bija ļoti emocionālas, skaļi priecājoties par katru izcīnīto punktu.

"Katrs spēlē savā veidā. Kliegšana ir veids, kā viņas izpauž emocijas. Mēs esam mierīgas, mēs tik daudz nekliedzam. Tā ir spēles mentālā puse, katram ir sava stratēģija," norādīja Graudiņa.

"Šis mums bija labs turnīrs. Neviens nedomāja, ka mēs aizkļūsim tik tālu. Apetīte aug ēdot, tāpēc gribējās sasniegt kaut ko vairāk - izcīnīt medaļu. Esam lepnas par savu spēli. Mēs parādījām, ka Latvija patiešām var," pauda Kravčenoka.

Graudiņa atzīmēja, ka viņa pirms turnīra neesot prātojusi, kādu vietu izdosies izcīnīt olimpisko spēļu debijā.

"Es godīgi varu teikt, ka patiešām par to nedomāju. Domāju vienīgi par katru spēli atsevišķi. Protams, esmu sapņojusi par zelta medaļas izcīnīšanu."

Zaudējuma iemeslus cīņā par bronzu meitenes nevēlējās šobrīd analizēt, jo emocionāli tas ir pārāk grūti. To plānots darīt vēlāk.

"Mums būs jānoskatās spēle. Šobrīd esam emocionālas, nevaram spriest par to, kas neizdevās. Nospēlējām cienījami, parādījām pasaulei, kā izskatās pludmales volejbols ļoti augstā līmenī," norādīja Graudiņa.

Kravčenokai visspilgtāk atmiņā paliks spēle pret Krievijas Olimpiskās komitejas pāri.

"Iepriekš nebijām viņas uzvarējušas. Turklāt bijām iedzinējos ar 8:12 trešajā setā. Arī pārējās spēles paliks atmiņā."

Pirms pusfināla spēles Latvijas himnas atskaņošanas laikā meitenes sadevās rokās, savukārt pirms bronzas mača viņas roku lika pie sirds.

"Vienkārši bija tādas sajūtas, ka gribējās likt roku uz sirds," kodolīgi izvēli komentēja Kravčenoka.

No 11. līdz 15. augustam Austrijas galvaspilsētā Vīnē paredzēta dalība Eiropas čempionātā. Vēl gan nav zināms, vai Latvijas duets startēs arī Pasaules tūres finālposmā Itālijā.

Komentāri (329)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu